Belföld

Kidobni egy autót a repülőből + VIDEÓK

Videón bizonnyal jó páran, élőben már jó eséllyel kevesebben láttak olyat, hogy egy-egy harckocsit vagy katonai járművet szimplán kihajítanak egy szállítórepülőből sok száz, esetleg ezer méter magasan. Sok más hadsereghez hasonlóan a Magyar Honvédség különleges erőinek is akad efféle eszközük.

Kidobni egy autót a repülőből + VIDEÓK
Egy dízel kivitelű Polaris MRZR 4D egy Dél-Izraelben végrehajtott hadgyakorlaton
Fotó: Jack Guez / AFP

Szürreális látvány, amikor egy pár száz, esetleg ezer méter magasan suhanó óriási katonai szállítórepülőgép gyomrából kidobnak egy tankot, gyalogsági páncélost vagy bármilyen más járművet a semmibe egy látszólag gyermekjáték ejtőernyőköteggel. Számos civil szemlélő általában már eleve azt is nehezen tudja elképzelni, hogy egy ötven-akárhány tonnás lánctalpas vagy egyszerre öt-hat könnyű, speciális gépkocsi befér bármilyen raktérbe, nem hogy olyasmit, hogy azokat még útjukra is küldjék ejtőernyőkkel a légbe.

Objektum doboz

A Magyar Honvédség kelléktárában is akad olyan gépkocsi, amelyet szükség esetén ejtőernyővel is el lehet juttatni a cél közelébe. Ez az MRZR 4, az amerikai Polaris Industries terméke. A könnyű, mindössze 867 kilogrammos terepjárót a világ számos különleges alakulata tartja rendszerben. Szállítókapacitása maximum hat katona.

Hadseregünk az MRZR 4-ekből 2018-ban vásárolt tizenkét példányt.

A kétszázötven kilométeres hatótávval bíró kocsit háromhengeres, nyolcvannyolc lóerős motor gördíti tova, váltóműve automata, felépítése csővázas, meghajtása úgynevezett 4 × 4-es. A típus nevében a 4 az ülések számára utal, míg a platón további két ember fél el hátra tekintő pozícióban. Páncélzata nincs, de ez a feladatköre, azaz a felderítők gyors mozgatása miatt alapvetően nem is hiányzik róla. Célba juttatására szinte bármilyen közepes helikopter megfelel. Lehet a raktérben éppúgy, mint egy forgószárnyas hasa alá akasztva.

Az 1,8 méter magas kocsi bukócsövei nemcsak a kapaszkodást vagy a felszerelések rögzítését segítik, hanem – mint a nevük is jelzi –, egy borulás esetén megóvják a személyzetet is a biztos pusztulástól. E szerkezeti elemek amúgy lecsukhatóak, ami révén a jármű függőleges kiterjedése 1,52 méterre apasztható.
A Polaris MRZR 4 eléggé strapabíró jószág, hiszen kevés híján 0,7 tonnát képes elhordani, sőt egy hozzá tartozó utánfutóval további 450 kilogrammal lehet megterhelni. Alapesetben benzinüzemű, de dízel változata is létezik (MRZR D4).

Objektum doboz

A Magyar Honvédség haderőfejlesztésének kevéssé látványos, ugyanakkor elengedhetetlen részéről szóló sorozatunkban korábban bemutattuk a PZH–2000 önjáró löveget, a Leguan hídvető lánctalpast, majd a Leopard 2A7+ harckocsiban fél óra alatt motort cserélni képes Bergpanzer–3 „Büffelt”, azaz Bivalyt, a légvédelmet mesterfokon űző Skyranger 30 eszközt, majd a minap sorra kerültek a rakéták, a tűzszerészrobotok, az aknavetők és az akár negyven milliméternyi páncélt átütő és a különleges katonákat szolgáló apró fegyverek.

Kapcsolódó írásaink