Belföld

Bige László megint milliókat adott Márki-Zay Péternek

Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje annyira meg akarja szerezni a miniszterelnöki széket, hogy rendszeresen összefüggéstelenül, összevissza beszél, miközben a háttérben baloldali milliárdosok tömik ki a zsebeit.

Bige László megint milliókat adott Márki-Zay Péternek
Bige László
Fotó: MH

Támogatói között továbbra is ott van a milliárdos Bige László is, akivel luxusétteremben találkozott és félmillió forintos bort iszogatott. Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt legutóbb, ahol többek között arról is beszélt, hogy Bige László eddig valamivel több mint tízmillió forinttal támogatta a kampányát. Ez figyelemre méltó, mert bár az összeg bizonyosan jóval nagyobb, a Gyurcsány-féle baloldal jelöltje eddig csak ötmilliót vallott be, vagyis újabb több mint ötmilliót kaphatott. Egyértelmű, hogy Bige finanszírozza a szivárványkoalíció jelöltjét, miközben a magyar gazdákat megkárosította, kartellezésért megbüntették, ezt viszont továbbra sem fizeti be, a fiai és ő pedig elképesztő luxusban élnek - hívta fel a figyelmet az Origo.

Lassan négy hónap telt el a Gazdasági Versenyhivatal döntése óta, de a baloldali milliárdos, Bige László vállalkozásai, továbbra sem fizették ki a műtrágyakartell tizenegymilliárdos bírságát.

Bige Lászlónak arra azonban van pénze és ideje, hogy Márki-Zay Péter kampányát finanszírozza.

Bige eddig legalább 65 milliót adott a Gyurcsány-féle baloldal jelöltjének (ehhez jön hozzá a mostani több mint ötmillió), miközben arra is figyelt, hogy Budapest egyik legdrágább éttermében látványosan megebédeltesse.

A baloldali oligarcha korábban 36 milliárdos kárt okozott a gazdáknak, és így gyakorlatilag minden magyar embernek.

Objektum doboz

A baloldalt finanszírozza Bige László

Továbbra sem fizették ki a Bige Lászlóhoz köthető cégek a rájuk kiszabott rekordmagas, 11 milliárd forintos GVH-bírságot. A vállalatcsoportot tavaly kartellezés miatt marasztalta el a versenyhivatal, Bige László ugyanis piaci monopolhelyzetét kihasználva 36 milliárd forintos kárt okozhatott a gazdáknak.

A vörösbáróként ismertté vált milliárdos a cégcsoport megnövekedett költségeire hivatkozva lassan négy hónapja nem fizet - mintha ez felmentést adna a bírság alól, pláne akkor, amikor jóval nagyobb extrahasznot tett zsebre a gazdák megkárosításával.

Objektum doboz

Sorozatos, nevetséges hazugságokkal próbált magyarázkodni a baloldali milliárdos

Persze mindezek mellett arra volt energiája Bigének, hogy elmenjen a baloldali propagandista, Juszt László műsorába siránkozni. Az adásban olyan valótlanságokat hordott össze, mint például, hogy az őt feljelentő személyt valaki vagy valakik 100-150 millió forinttal lefizették. Abban sem mondott igazat a magát műtrágyakirálynak neveztető milliárdos, hogy 2010 előtt nem kapott egyetlen forint állami támogatást sem.

Bige olyannyira beférkőzött a baloldali kormányzat legfelsőbb köreibe, hogy az IMF-hitel felvétele után vállalkozása több mint tízmilliárd forintnyi hitelt kapott a Gyurcsány-kormánytól. Abban az időszakban, amikor a brutális kormányzati megszorítások következtében a magyar emberek túlnyomó többségének csökkent a fizetése, sokan pedig utcára kerültek.

Objektum doboz

Úgy néz ki, Bige annyira fél a felelősségre vonástól, hogy a legdurvább hazugságoktól sem riad vissza. Bige László teljes erővel szállt be a baloldal és jelöltjük, Márki-Zay Péter kampányába.

További részleteket az Origo oldalán tekinthetnek meg.

Kapcsolódó írásaink