Belföld

Márki-Zay Péter összevissza gondolatai

Folyamatosan bővül... :)

Márki-Zay Péter összevissza gondolatai
„Kossuth Lajos küzdelméhez hasonlítottam azt a küzdelmet, amit vívunk” - A felvétel illusztráció
Fotó: MH

- „A szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat – ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

- „Tehát kérem szépen nincs mese, a pártok meg a civilek nem civódhatnak, össze kell fogni, Gyurcsánnyal, Jobbikkal, cigányokkal, zsidókkal, mindenkivel össze kell fogni”.

- „Bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon.”

- „Ha engem kérdeznek, akkor én azt gondolom, hogy az őszödi beszéd az egy szembenézés volt az akkori szocialista pártnak a hibáival, tehát, ha úgy tetszik arra utal, hogy Gyurcsány Ferenc ezekkel ellentétesen, ezeket kritizálva szólalt meg”.

- „Gyurcsány Ferenccel közel egy évvel ezelőtt folytatott beszélgetésünknek ez volt a legfontosabb mondanivalója: akkor Elnök úr azt mondta, hogy a DK-nak lesz a legerősebb, ő lesz a vezetője a DK frakciójának, amely a legerősebb ellenzéki frakció lesz a parlamentben. Mondtam neki, hogy Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen.”

- „Bocsánat, a listát nem én állítom össze.”

- „Ha valaki az ígéretekre figyel, akkor szavazzon a Kétfarkú Kutya Pártra.”

- „A fideszes propagandisták szellemi képességeivel van baj, ha ilyen végtelen ostobaságokat mondanak.”

- „Trágyával etetett, sötétben tartott gombák”

- „Még egy vidéki kocsmában is meg lehet győzni ezzel embereket.”

- „Az utolsó faluban is mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében.”

- „Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt az a Covid.”

- „Annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták.”

- „Vidéki polgármesterek tömték fel őket a buszokra”

- „Hát Soros, nem tudom, hogy akart vagy nem akart behozni, de egyet sem sikerült Magyarországra behozni. Egy nyomorult migránst sem.”

- „Nagyon sok ostoba ember van, aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes.”

- „Ugyanúgy, ahogy 2018-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, ki hozza be a migránsokat.”

- „A legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció.”

- „Egy kanadai típusú szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak.”

- „A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna.”

- „Nem tudom, hogy ebben a hősies kiállás az ismeretlen, rossz és a kockázat ellen, tudjuk, hogy mi nem szeretünk beengedni migránsokat se, meg melegeket és genderpropagandát és még mi minden mást akar a határoknál megállítani Orbán Viktor.”

- „Nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva.”

- „Közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett.”

- „Nem olyan régen volt szerencsém Bajnai Gordonnal találkozni, életemben először. Elmondtam neki azokat a vágyaimat, ami az ő egy éves időszakát illették. Ami egyébként sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon.”

- „Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette mondjuk a 13. havi nyugdíjat.”

- „Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a COVID első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást?”

- „Mi számunkra hosszútávon egyébként a rezsicsökkentés is, ami a Fidesz számára is fönntarthatatlan a jövőben.”

- „Nem úgy, mint Orbán Viktor, ugye ezek abszolút ostoba dolgok, be kell valljam, mármint, hogy általában az adminisztratív és másokat terhelő megoldások.”

- „Hát én mindenképpen azt gondolom, hogy a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon, tehát én általában nem ennek vagyok híve. Én annak vagyok a híve, hogy ha a gazdaság tud alkalmazkodni ezekhez az árakhoz.”

-„Én abszolút nem, semmi, a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak.”

-„Tehát ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár növekedést.”

- „A szomorú igazság az, hogy minden üzlet. Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet. Őszintén szólva én nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, minthogyha nem üzlet.”

- „Én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet.”

- „Egy üzleti vállalkozó, ha kell, akkor fűszoknyás lányok mohítót szolgálnak föl, hogyha valakinek a biztosítása, vagy a saját pénztárcája azt is fedezi.”

- „Nem ördögtől való gondolat bár tudom, hogy a napidíj és a vizitdíj népszavazása óta Orbánéknál tabu. Bármiféle piacosítás. Nagy hiba!”

- „Nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió.”

- „Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se.”

- „A minimálbérnek, ha belemennénk, rengeteg hátránya van.”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom