Belföld

Már a nőket is sértegeti Gyurcsány kesztyűbábja

A nőkről is lealacsonyító módon beszélt, sértegette őket Márki-Zay Péter egy videójában.

Már a nőket is sértegeti Gyurcsány kesztyűbábja
Vajon szövetségesei tudják, hogyan vélekedik a nőkről jelöltjük?
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A baloldal kormányfőjelöltje egy levél és egy kitöltött keresztrejtvény alapján több általánosító, ráadásul a nőket sértő következtetést is levont, mutat rá az Origo.

Márki-Zay ugyanis még tavaly áprilisban, egy heti értékelőben azt állította, hogy soha nem nevezte bunkónak a vidékieket, de vannak olyan buta emberek, akik ezt félreértették. A félreértés „alátámasztására” a következő történetet mesélte el: „Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött. amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve (itt mutatta a borítóképet), a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni” - magyarázta Márki-Zay.

Objektum doboz

A baloldali miniszterelnök tehát egyrészt a vélhetően (szerinte) rossz helyesírásból arra a következtetésre jutott, hogy egy nő küldhette a levelet. Ez pedig arra enged következtetni, hogy Márki-Zay úgy látja, hogy a nők nem tudnak helyesen írni.

Másrészt kétségbe vonta, hogy a levél írója saját erőből képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt. Mindezt gúnyos jelzőkkel, fölényeskedő stílusban adta elő a videóban, ezzel is megsértve a szóban forgó „szegény asszonyt.„

A fent idézett példa előzménye az volt, hogy egy másik videójában Márki-Zay úgy fogalmazott ”ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni„.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a migráció kapcsán korábban azt mondta, hogy ”szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek„ szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek.

Kapcsolódó írásaink