Belföld

Spórolás helyett luxusétterem

A Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal ráengedné az LMBTQ-propagandát a magyar gyerekekre – írta a Fidesz

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergelyre igyekszik támaszkodni, vele tartott tegnap közös sajtótájékoztatót.

Spórolás helyett luxusétterem
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

A Gémesi György által vezetett Magyar Önkormányzatok Szövetségének tanácskozását Szentendrén rendezték, a szervezet sajtótájékoztatóján Karácsony a Fudan-népszavazásról beszélt, amelyhez megkezdik az aláírásgyűjtést, Márki-Zay Péter pedig – meglehetősen csapongva – kormányzati elképzeléseit ecsetelte, ennek keretében mondta el újra véleményét a gyermekvédelmi törvényről, amit továbbra is ostobaságnak tart, mint ahogy a kormány népszavazási kezdeményezését is, ezért „szét fogja tépni” a szavazólapot. A Fidesz úgy reagált: a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldalra ahogy a bevándorlás elleni védelemben, a rezsicsökkentés védelmében, úgy a gyermekek védelmében sem lehet számítani, „simán ráengednék az LMBTQ-propagandát a magyar gyerekekre, a magyar óvodákra és iskolákra”.

Amint arról beszámoltunk, a hétvégén Bige Lászlóval találkozott Márki-Zay egy elegáns étteremben, kedélyesen beszélgettek a TV2 által közreadott felvételen. Kifejezetten drága helyről van szó, egy üveg francia vörösborért például 475 ezer forintot is elkérnek, egy vacsoramenü negyvennégyezer forint, de szilveszter éjszaka például már százezer forint. A videón nem látszik, hogy a baloldal jelöltjét különösebben zavarták volna az árak, bár könnyen elképzelhető, hogy a baloldali milliárdos fizetett. Csakhogy Márki-Zay másokat igencsak jelentős takarékosságra kényszerítene, szerinte az embereknek érezniük kell az árakat, különben nem spórolnak, ezért eltörölné a rezsicsökkentést. A benzinárak maximalizálását sem támogatja, közölte: aki sokallja a benzin árát, járjon kisebb autóval.

Bige László, a „műtrágyakirály” kartellezéssel – az Agrárminisztérium becslése alapján – 36 milliárd forinttal károsította meg a magyar gazdákat. Közölte, kész bármennyi pénzt adni Márki-Zaynak, vélhetően azért támogatja a baloldalt, mert azt reméli, győzelmük esetén szemet hunynak majd a zűrös ügyei felett. A Bige Lászlóval való találkozó után nyilatkozta Márki-Zay Péter, hogy „az ördöggel is összefogna” a győzelem érdekében.

Nagy a duma

A CÖF-CÖKA lapunknak eljuttatott sajtóközleményében figyelmezteti Márki-Zay Pétert, hogy futballnyelven szólva, „utánrúgásait” fejezze be, mert ezekért a normális társadalmi élet szereplőitől is kiállítás jár.

Az ellenzéki miniszterelnök jelölt úgy tűnik, hogy mindent mesterfokon tud, kezdve a trágyázástól az aberrált jelző használatáig. Közgazdászként is repeszt, hazugságnak nevezi a rezsicsökkentést, majd pár napos gondolkodás után bejelenti, hogy ő megtartaná, de másként csinálná - emlékeztetnek.

Nagy a duma, nem veszi észre, hogy ő még csak egy hordószónok, de azok között is a gyengék közé sorolható. Az aberrált szót nap mint nap használja fűre-fára, beteges ismételgetéssel, és úgy véli, mindenre tud orvosságot, azaz a 21. század polihisztora. Újat, hasznosat nem tervez, csak a meglévő, kifejezetten jól működő kormányzási eredményeket übereli. Leszögezzük, hogy az ismételgetés perverzióra utal, ezzel nem lehet meccset nyerni. Irány az öltöző, és utána a grund - írja a CÖF-CÖKA.

Kapcsolódó írásaink