Belföld

A baloldali jelölt hazug propagandával „nevelné át” a vidékieket

Tessék örökbe fogadni egy települést vagy egy fél települést vagy néhány utcát, néhány lépcsőházat – magyarázta élő Facebook-videójában Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt. Beszédében egy mozgalmat vázolt, amelynek lényege, hogy a baloldali propagandát úgy kell eljuttatni vidékre, hogy kinyomtatnak egy újságot és azt elviszik a falusi embereknek.

A baloldali jelölt hazug propagandával „nevelné át” a vidékieket
A baloldal kormányfőjelöltje gyakran sértegeti a választókat, és továbbra sem tisztázza, miből telt az ötvenmilliós hirdetési összegre
Fotó: MH/Purger Tamás

A szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani – mondta Gyurcsány kormányfőjelöltje aki szerint budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a hazug baloldali propagandát a vidékiekhez, akiknél szerinte még internet sincs, közölte az Origo.

Márki-Zay elképzelése szerint a baloldali aktivistáknak el kell menni egy-egy vidéki településre, meg kell szállni azt („fogadják örökbe”) és ott bedobálni minden postaládába az olcsón kinyomtatott, megtévesztő szövegeket.

Objektum doboz

„Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a félrevezetett emberekhez eljuttassuk az igazságot” – mondta Márki-Zay a videóban a vidéki emberekre utalva.

Gyurcsány kesztűbábjának gondolatai rímelnek arra, amit a baloldal terjesztett 2018-ban, az akkori választási vereség után. Szerintük ugyanis „vidéken nincs internet”, az ottani emberek így nem ismerhetik az „igazságot”, ezért vesztett a baloldal – mondták.

Márki-Zay Péter ezt a felsőbbrendű, a vidékieket lenéző baloldali meggyőződést képviseli.

Gyurcsány jelöltje korábban a falusi embereket tudatlannak, ostobának nevezte. Mindemellett olyan kijelentéseket tett, amelyek szerint eltörölné a rezsicsökkentést, vidéken szülészeteket, kórházakat záratna be, és támogatná a fizetős egészségügyet.

Márki-Zay Péter több társadalmi csoportot megsértett már: a vidékiek mellett az időseket, fogyatékkal élőket, jobboldali szavazókat is. Kijelentései nem maradnak reakció nélkül, legutóbb egy vidéki fórumon egy mozgássérült, rokkantnyugdíjas néni kérte számon Gyurcsány jelöltjét.

Márki-Zay Péter a migráció ellenzőit is szerencsétlen és ostoba emberekként írta le, mint ahogy azokat is, akik nem értettek vele egyet valamiben. A migráció témája kapcsán ráadásul a Magyarországon letelepedő külhoni magyarokat is „migránsnak” nevezte, és így is hivatkozott rájuk.

Kapcsolódó írásaink