Belföld

„Ha Orbánt leváltanák, Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének”

Ha egy tagállam kormánya azt csinálja, amit Brüsszel akar, úgy akkor sem indítanak az adott ország ellen vizsgálatot, ha ott nagy a korrupció és lopják az uniós pénzeket. Ellenben ha egy tagállam szembemegy Brüsszel akaratával, akkor folyamatos támadásokra számíthat – összefoglalva erről beszélt Dalibor Rohac, az American Enterprise Institute kutatóintézet munkatársa egy videóinterjúban.

„Ha Orbánt leváltanák, Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének”
A kutató szerint a brüsszeli vezetés fellélegezne, ha az áprilisi választások nem Orbán Viktor és a Fidesz győzelmét hoznák
Fotó: MH/Katona László

Véleményem szerint ha Orbánt leváltanák, és ismét a szocialisták kerülnének kormányra Magyarországon, akkor Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének – vélekedett Rohac abban a videóinterjúban, amely a brüsszeli kettős mércét leleplező terjedelmes dokumentumhalmaz részeként, ismeretlen e-mail-címről érkezett a Magyar Nemzet szerkesztőségéhez.

Objektum doboz

Ne feledjük, hogy 2010-ben a szocialisták korrupciós botrányokba buktak bele, és Magyarország megosztottsága sem Orbánnal kezdődött – elevenítette fel. Rohac, aki az American Enterprise Institute munkatársaként vizsgálta Kelet-Közép-Európa és az unió folyamatait minden bizonnyal arra utalt, hogy bár Brüsszel rendre a korrupció miatt támadja, bünteti a jelenlegi magyar kormányt, ám a visszaélések vélt vagy valós mértéke a legkevésbé sem érdekli az uniós bizottságot.

A leleplező beszélgetés további részletei a Magyar Nemzet oldalán olvashatók erre a linkre kattintva.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom