Belföld

Márki-Zay megint aláz

Szinte minden megszólalásában állít valami valótlanságot, ez baloldali partnereinek is feltűnt

Újabb társadalmi csoportot sértett meg a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, ezúttal azokba sikerült belerúgnia Márki-Zay Péternek, akik aggódnak az illegális migráció következményei miatt.

Márki-Zay megint aláz
Gyurcsány kapitánya ezúttal a bevándorlásellenes szavazókba rúgott bele
Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldal

Szerencsétlen, ostoba – ezekkel a jelzőkkel illette Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azokat az állampolgárokat, akik nem szeretnék, ha Magyarország illegális migránsokat fogadna be. Nem újdonság az ilyesmi a baloldali jelölt estében. Márki-Zay Péter már több társadalmi rétegen is érzéketlenül átgázolt, aberráltnak, ostobának, elmeháborodottnak, tudatlannak vagy szerencsétlennek szokta nevezni azokat, akik nem osztják a véleményét.

Még novemberben történt, hogy a migrációval kapcsolatban egy Facebook-bejelentkezésben úgy fogalmazott: „Ha ezt nem juttatjuk el mindenkihez, akkor még mindig rendkívül sok szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba ember emiatt fog a Fideszre szavazni.” Ezzel arra célzott, hogy szerinte a Fidesz telepít be migránsokat az országba – emlékeztetett a videóra az Origo. „Még egyszer mondom: kutatási adataink vannak, nem a levegőbe beszélek, sajnos még mindig ütős ez a téma, különösen vidéken, kistelepüléseken” – sajnálkozott Márki-Zay azon, hogy az embereket aggasztják az illegális bevándorlás következményei. A vidéki fideszesekről korábban többek között azt mondta, hogy még egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni.

Korábban a rezsicsökkentés támogatóiról is megosztotta véleményét, őket „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” nevezte, aztán ezt azzal igyekezett elbagatellizálni, hogy az ilyen megszólalásokat „csak a legostobább Fidesz-szavazók vehették magukra”.

Deák Dániel korábban az emberek tiszteletére mint a demokrácia alapjára hívta föl a figyelmet, azonban ezzel a baloldali jelölt nap mint nap szembemegy. A XXI. Század Intézet vezető elemzője tegnap arról beszélt, hogy nem érdemes bedőlni a baloldal kampányfegyvereinek. Kiemelte, Márki-Zay Péter szinte minden megszólalásában állít valamilyen valótlanságot, ami már a baloldali partnereinek is feltűnt, de a balliberális sajtó is egyre gyakrabban jelentet meg álhíreket, amelyeket politikai eszközként használnak a jobboldallal szemben. Deák eközben többedmagával bizonyította, hogy Márki-Zay valóban a rezsicsökkentés eltörléséről beszélt, erre válaszul ő azonban élő vitára hívta Deákot ahelyett, hogy tartotta volna az ötmillió forintos jutalomról szóló ígéretét.

Közben tegnap Gulyás Gergely a Kormányinfón arról beszélt, hogy Márki-Zay Péternek fel kellett volna tüntetnie vagyonnyilatkozatában, honnan származik az a csaknem 50 millió forint, amit a közösségimédia-kampányára költött. Ezután baloldal jelöltje közzétette kampányszámlája 2020-tól 2021 novemberéig tartó forgalmát, ez alapján kevesebb mint 50 milliót költött kampányra, az adományok pedig magánszemélyektől érkeztek.

Szerdán Márki-Zay Péter részt vett az egyetemistákból álló Mozaik Kör vitaestjén, ahol többek között arról kérdezték, hogy támogatja-e a marihuána legalizálását, amire azt mondta, bár soha nem próbálta a füvet, az Amerikai Egyesült Államokban egyre több államban dekriminalizálják, és nem omlott össze az ország. A melegházasságot a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje katolikusként nem, államférfiként viszont támogatná.

Kapcsolódó írásaink