Egészség

Ételek, amelyek csökkentik a vércukorszintet

Szakemberek javasolják, hogy ezeket a termékeket vegyék be az étrendbe

A kiváló minőségű fehérjében gazdag ételek segítenek fenntartani a normál vércukorszintet és megelőzni az inzulinrezisztencia kialakulását. A fehérje segít a teltségérzet elérésében, az izomtömeg és a stabil energiaszint fenntartásában is.

Ételek, amelyek csökkentik a vércukorszintet
Képünk illusztráció
Fotó: foodcollection via AFP/Mood4Food/Bono

Néhány magas fehérjetartalmú étel, amelyeket beilleszthet az étrendjébe, hogy segítsen kordában tartani a vércukorszintjét, írja a ferra.ru.

Tojás: Jó A-, B6- és B12-vitamin-, kolin-, nátrium- és káliumforrás. Ugyanakkor a tojásban kevés a szénhidrát.

Lazac: 85 g főtt lazacfilé több mint 22 g fehérjét tartalmaz, ezen kívül omega-3 zsírsavakat, kalciumot, nátriumot, kolint, retinolt, szelént és B12-vitamint is.

Csont nélküli steak: Egy kis szelet bélszín (113 g) több mint 22 g fehérjét és rengeteg tápanyagot tartalmaz. A marhahús gazdag vasban, amelyet a szervezet jobban felszív, mint a növényi élelmiszerekben található vasat.

Túró: Fél pohár teljes tejből készült túró 13 g fehérjével látja el a szervezetet. Emellett kiváló kalcium-, foszfor-, béta-karotin-, A-vitamin- és egyéb anyagok forrása.

Mogyoróvaj: Mindössze két evőkanálnyi ebből a vajból majdnem 8 gramm fehérjét, valamint rostot, magnéziumot, cinket, folsavat és B3-vitamint tartalmaz.

Csirkecomb: Egy főtt csirkecomb 25 g fehérjét tartalmaz. Ezenkívül a csirkehús tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

Diópor: 28 g dióporból 5 g fehérjét kap.

Kapcsolódó írásaink