Belföld

Márki-Zay szövetségesei megszavazták, hogy a férfiak is szülhetnek

Márki-Zay Péter a Mozaik Kör rendezvényén aberráltnak nevezte az Alaptörvényt, mivel abba bele van írva, hogy „az apa férfi, az anya nő”. Szerinte ez egy „súlyos állítás”, az ötödik osztályos biológiakönyvet pedig nem kell beleírni az Alaptörvénybe. A baloldali jelölt véleménye alapján ez „tahóság" is.

Márki-Zay szövetségesei megszavazták, hogy a férfiak is szülhetnek
Nincs olyan társadalmi réteg vagy csoport, melybe ne rúgott volna bele valamilyen formában a Gyurcsány-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter
Fotó: Facebook

Márki-Zay megpróbálta azt a látszatot kelteni, hogy felesleges ilyen dolgokat az Alaptörvénybe beírni, de arról nem beszélt, hogy 2021. júniusában saját szövetségesei az Európai Parlamentben megszavazták azt, hogy a férfiak is szülhessenek - hívta fel a figyelmet az Origo. A név szerinti szavazáson az abszurd határozat mellett szavazott Gyurcsányné Dobrev Klára, az összes DK-s, Cseh Katalin, Donáth Anna és Ujhelyi István is. Ők valamennyien Gyurcsány és Márki-Zay szövetségesei.

A baloldal jelöltje, Márki-Zay Péter a Mozaik Kör nevű egyetemista szervezet rendezvényének volt a meghívottja február 2-án este. Mivel a jelenlévő újságírókat arra kérte a Mozaik Kör, hogy az eseményt ne rögzítsék, ezért csak azt követően, illetve azt megelőzően tudták kérdezni Gyurcsány Ferenc jelöltjét.

Az eseményen Márki-Zay arról beszélt, hogy aberráltnak tartja azt, hogy az Alaptörvénybe bele van írva, hogy az apa férfi, az anya meg nő.

A rendezvényt követően Márki-Zayt erről a kijelentéséről kérdezte a Mediaworks munkatársa, illetve még arra volt kíváncsi, hogy a baloldali jelölt kivenné-e ezt a részt az alaptörvényből. A baloldali politikus azt felelte:

borzasztónak tartom, butaságnak tartom, igen.

Márki-Zay az egyik, alaptörvénnyel kapcsolatos kérdésre szó szerint azt felelte:

én személy szerint aberráltnak és kimondottan – most csúnyán mondom – tahóságnak tartom azt, hogy beleírták azt, hogy az anya férfi, az apa nő, fordítva. Tehát mindenesetre ez szerintem egy súlyos állítás volt benne, az ötödikes biológiakönyvnek az egyszerű tényeit beleírni az alkotmányba fölösleges, ostobaság, aberrált dolog, tehát ilyeneket nem..., miért kell leszögezni, hogy az apa férfi, komolyan mondom.

Az ezzel kapcsolatos videót ide kattintva tudják megtekinteni.

Az „anya férfi, az apa nő, fordítva" kijelentés utalhat arra, hogy maga Márki-Zay sincs teljesen tisztában ezzel, de valószínűleg inkább a szokásos zagyvaságai közé sorolhatjuk, amikor összevissza beszél, bármiről kérdezik.

A Mozaik Kör rendezvénye előtt és után a 888 stábja is kérdezte Márki-Zayt, az újságíró azon kérdésre, hogy a baloldali politikus a szövetségeseihez hasonlóan támogatja-e, hogy a férfiak is szülhessek, szintén azt felelte, hogy

"a kérdés aberrált, sőt ezen túlmenően maga az újságíró is aberrált."

Objektum doboz

Márki-Zay retorikájával szemben a valóság az, hogy a politikus baloldali szövetségesei az Európai Parlamentben 2021. június 24-én megszavazták az úgynevezett Matić-jelentést, amely kimondja, hogy

"a férfiak teherbe eshetnek, és következésképpen szülhetnek is."

A Matić-jelentésben egész pontosan ez áll:

„mivel bizonyos körülmények között a transznemű férfiak és a nem bináris személyek is teherbe eshetnek, az ilyen esetekben részesülniük kell a terhességgel és szüléssel kapcsolatos gondozásra vonatkozó intézkedésekben, a nemi identitásuk alapján való hátrányos megkülönböztetéstől mentesen”.

A szavazáson név szerint voksoltak az EP-képviselők a Matić-jelentésről.

Az EP honlapján lévő szavazás eredményéből az derült ki, hogy a magyar baloldali EP-képviselők igennel szavaztak a jelentésre.

Így tettek tehát a Gyurcsány-féle DK politikusai (Gyurcsányné, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor és Molnár Csaba), a momentumosok (Cseh Katalin és Donáth Anna), illetve az MSZP utolsó megmaradt EP-képviselője, Ujhelyi István.

Ezek az emberek pedig mind Márki-Zay baloldali szövetségesei, akik megszavazták, hogy a férfiak teherbe eshetnek és szülhetnek. 

Éppen azért fontos leszögezni a magyar alaptörvényben, hogy „az apa férfi, az anya nő", mivel Márki-Zay szövetségesei szerint ez nincs így, sőt ezen túlmenően ők az Európai Parlamentben azt is eldöntötték, hogy a férfiak szülhetnek.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje már sokadjára tesz a magyar emberek számára sértő kijelentéseket. Nagy valószínűséggel nincs olyan társadalmi réteg vagy csoport, melyet ne sértett volna meg valamilyen formában.

Márki-Zay Péter péntek délután Orosházán tartott egy gyűlést az utcán. Ezen egy kerekesszéket használó, rokkantnyugdíjas idős hölgy számon kérte a Gyurcsány-féle baloldal miniszterelnök-jelöltjét a fogyatékossággal élőket gyalázó kijelentéseiért.

Márki-Zay ezúttal is lekezelő és sértő módon reagált, valamint ezúttal sem kért elnézést.

A baloldal jelöltje gyalázkodó, sértő stílusban beszélt a fogyatékkal élő emberekről. Negatív kontextusban, sértő módon minősítette őket. Kijelentéseit több, a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseletét ellátó szervezet is elítélte.

Márki-Zay érdemben azóta sem kért bocsánatot a gyalázkodó kijelentésért, sőt utólag nevetgélt egykori kijelentésén.

Ezt kérte számon most a rokkantnyugdíjas idős hölgy. Márki-Zay jól láthatóan ezúttal is lekezelően, gúnyosan viselkedett vele szemben és továbbra sem kért elnézést.

Objektum doboz

A fogyatékkal élőkkel kapcsolatban tett megjegyzését Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára is minősítette korábban. A politikus elmondta, hogy szerinte vállalhatatlan és romboló hatású Márki-Zay kijelentése.

Hangsúlyozta: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a fogyatékos jelzőt, honfitársaink százezreit megbántva, pejoratívan, szitokszóként használja, és ez nem nyelvbotlás, hanem gondolatának lenyomata.

„Azonban, ami neki szitokszó, az nekünk érték, ami neki teher és gúny tárgya, az nekünk felelősség és kötelesség, olyan kötelesség, amelyhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét” - jelentette ki az államtitkár.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége egy petícióval is kifejezte tiltakozását, ami azután született, hogy Gyurcsány Ferenc jelöltje sértésként használta a „fogyatékos” szót.

A petíció, melyet eddig több mint 12 ezer ember írt alá virtuálisan, ide kattintva érhető el, írható alá.

Márki-Zay Péter korábban nem csak a fogyatékkal élőket sértette meg. „Aberrált”, „tudatlan”, „ostoba”, „áruló”, „fogyatékos” – ilyen és ehhez hasonló szavakkal gyalázta emberek millióit az utóbbi hónapokban, amelynek eredményeként lassan már nem marad olyan társadalmi csoport, amelyet ne bántott volna meg a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Ezzel kapcsolatban Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője is kifejtette véleményét a politikus megnyilvánulásairól.

A baloldali pártok kormányfőjelöltjének szégyene, hogy a fogyatékosság kifejezést szitokszóként, pejoratív értelemben használja - közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke. Kósa Ádám szerint ebben nincs bocsánat, ez nem kimagyarázható, ezt nem lehet következmény nélkül hagyni. Márki-Zay Péternek lehetősége lett volna azóta bocsánatot kérni, de azt azóta sem tette, és a csend, a támogatóinak a csendje „beszédesebb a tegnap elhangzott szavainál is” - fűzte hozzá.

Objektum doboz

A képviselő szavaira rímel az a közös közlemény is, amelyben a fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezetek egyhangúlag elítélték Márki-Zay kijelentését, és felszólították, kérjen bocsánatot tettéért. A Gyurcsány-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje azonban továbbra sem kér bocsánatot.

A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje szerint a legutolsó falvakban élő vidéki emberek tanulatlanok, tudatlanok. Úgy látszik Gyurcsányék hiába állítottak mellé két sajtórevizort, Márki-Zay Péter e tekintetben is elszabadult hajóágyúként viselkedik.

Márki-Zay Péter számos esetben tett sértő megjegyzéseket a vidéken élő emberekre. Az egyik botrányos kijelentése még decemberben hangzott el, amikor saját közösségi oldalán azt fejtegette, hogy a vidéki emberek tudatlanok. „Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, a belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk. Ugyanúgy, ahogy 2018-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, ki hozza be a migránsokat. Ezt a hibát most nem fogjuk elkövetni, akkor sem, ha ez egyes ellenzékieknek nem tetszik” – jelentette ki zavaros monológjában.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója még év elején hívta fel a figyelmet arra, hogy a családokat és vállalkozásokat segítő intézkedések nem léphettek volna életbe, ha a baloldalon múlt volna, mivel ők egyik intézkedést sem támogatták.

Nem szavazták meg a parlamentben a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességét, az idei költségvetést, a 13. havi nyugdíj visszavezetését és a családi adóvisszatérítést sem és nemet mondtak a vállalkozások számára fontos adócsökkentésekre is - tette hozzá.

A Gyurcsány-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje tehát sem a magyar emberek mindennapjait segítő intézkedésekkel, sem a magyar emberekkel nem szimpatizál. Míg a magyar kormány elérte, hogy februárban több millió magyar ember kaphasson magasabb bért, addig Márki-Zay csupán teljes erőbedobással sértegeti a magyar embereket.

Kapcsolódó írásaink