Belföld

Teljesen belezavarodott saját propagandájába a baloldal

A magyarországi baloldali pártok és propagandalapjaik márciustól napjainkig úgy reagáltak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett kormányzati intézkedésekre, hogy mindig az ellenkezőjét követelték annak, amit a kormány tett. Amikor a magyar és a WHO szakembereinek a javaslatára a kormány szigorított, akkor enyhébb intézkedéseket akartak, amikor a kormány könnyített, akkor pedig szigorúbbakat. Visszatérő toposz volt a lélegeztetőgépek tematikája: először azt mondták, hogy túl kevés, majd, hogy túl sok van belőlük, később ismét visszatértek a túl kevés szlogenhez – mutat rá cikkében az Origo. Természetesen az álhírgyártás sem maradhatott ki, például Szabó Tímea azt állította, hogy arányaiban véve világszinten Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírusban, Korózs Lajos pedig kamuvideót készített egy álmentőssel. A Gyurcsány-párt egyik politikusa, Arató Gergely közben azon sajnálkozott, hogy kevesen haltak meg hazánkban a vírus szövődményeiben.

Teljesen belezavarodott saját propagandájába a baloldal
A bukott miniszterelnök „mossa kezeit”
Fotó: MH/Purger Tamás

Lélegeztetőgépek

2010 végétől 2020 márciusáig – tehát a koronavírus magyarországi megjelenéséig – a baloldali pártok és propagandalapjaik folyamatosan azt a hamis látszatot próbálták kelteni, hogy Magyarországon nagyon kevés a lélegeztetőgép, és ezért a legtöbb költségvetési forrást az ilyen típusú gépek beszerzésére kell átcsoportosítani.

Az azóta már megszűnt Népszabadság 2014-ben még azt követelte, hogy a közmédiára (szerintük állami médiára) szánt évi 80 milliárd forintot költse inkább a kormány lélegeztetőgépek vásárlására, dacára annak, hogy ezelőtt hat évvel nem volt semmilyen járvány.

Soros György blogjának, a 444-nek áltudományos rovata, a Qubit azt jelezte előre március 17-i cikkében, hogy április 3-ra (vagyis két hét alatt) több mint 19 ezer koronavírussal fertőzött ember lesz Magyarországon, és aznapra már elfogy a 2000 darab szabad lélegeztetőgép, tehát nem lesz elegendő mesterséges lélegeztetést biztosító apparátus hazánkban.

A valóság ezzel szemben az, hogy április 3-án összesen 678 regisztrált fertőzés volt egész Magyarországon, a lélegeztetőgépekre szorulók száma pedig az egész járvány alatt egyszer sem érte el eddig a 100-at, köszönhetően annak, hogy a kormány nagyon hamar elrendelte a szükséges intézkedéseket. 

Amikor 2020. március 10-én, a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, jelenlegi DK-elnök „online fogadóóráján” követelte a lélegeztetőgépek számának a radikális növelését (konkrét szám elhangzása nélkül persze), az összes baloldali orgánum ezt ismételgette.

Áprilisra aztán a baloldal kommunikációja a lélegeztetőgépek tekintetében váratlanul 180 fokos fordulatot vett. Akkor, amikor egyértelműen bebizonyosodott mindenki számára, hogy a kormány intézkedései megvédik az országot. Ekkor már hirtelen úgy látták, túl sok a lélegeztetőgép. Akkor nagyjából 3 ezer volt az országban. 

A baloldal kommunikációjában a „túl sok a lélegeztetőgép” szlogen 2020. szeptember 15-ig tartott, amikor is a Népszavában megjelent egy cikk, amelyben egy szeptember 14-i keltezésű levélre hivatkozva az szerepelt, hogy két budapesti kórháznak nincsen szabad lélegeztető kapacitása.

Két nap múlva ezt a Népszava megismételte, szó szerint ezt írták: a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. 

Az „értesülésről” természetesen kiderült, hogy álhír, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szeptember 17-én közölte, hogy sem a Korányi, sem a Szent László kórházban nem telt be a lélegeztető-kapacitás, majd hozzátették: a teljes magyar egészségügyben pedig folyamatos az ellátás.

Szintén aznap, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 16. évfordulójára időzítve a baloldal sajtóban megjelent egy olyan hír, miszerint a kormány a teljesen fölöslegesen vett lélegeztetőgépek tárolása érdekében 2,5 milliárdból raktárt épít. Vagyis: egyik pillanatban az volt a baj, hogy túl kevés a lélegeztetőgép, a másikban az, hogy túl sok. 

Menczer Tamás államtitkár felhívta rá a figyelmet, hogy a hír álhír, a valóság ezzel szemben az, hogy az rescEU program keretén belül a teljes EU lélegeztetőgépeket szerez be, amiket egy magyarországi raktárban fognak tárolni, később pedig az unó valamennyi, azaz 27 tagállamában be fogják vetni. A raktár EU-s pénzből fog épülni, és nem magyar kormányzati pénzből, ahogy az ellenzéki lapok hamisan állították.

Objektum doboz

Amikor Gyurcsány bizalmasát, Vadai Ágnest szembesítették Menczer Tamás nyilatkozatával, akkor demagóg, konkrétumokat nélkülöző hisztérikus vagdalkozásba kezdett. 

Az Emmi szeptember 18-án kiadott egy tájékoztatót a lélegeztetőgépekről. Ebben azt írták: Magyarországon 1839 lélegeztetésre alkalmas ágy áll rendelkezésre, amelyek közül 812 koronavírus-fertőzött betegek kezelésére lett felkészítve.

Az ágyakon aznap 29 koronavírusos beteget kezeltek. Ugyanakkor további 9487 kórházi ágy állt rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből pénteken 384-et használtak, valamint több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, és ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetők – tették hozzá.

A minisztérium arra a már lényegében tavasz óta élő ellenzéki támadásra is reagált, miszerint „kevés hazai kórházban kezelnek koronavírusos betegeket”.

Emlékeztettek rá: a járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, amelynek lényege, hogy azért végzik kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizálják a fertőzés kockázatát. Azonban ha egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahová más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat – hívták fel rá a figyelmet.

Végezetül az Emmi arra kérte a baloldalt, hogyne ugyanazt tegyék, mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék.


Karácsony párttársainak a vérlázító kijelentései

A Karácsony-féle Párbeszéd egyik országgyűlési képviselője, Szabó Tímea április 20-i parlamenti felszólalásában a következőket állította: „az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban”.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Természetesen ez álhír volt, ahogy a Híradó.hu az amerikai John Hopkins Egyetemre adatai alapján rávilágított erre: 1 millió főre vetítve a 27-ből 15 EU-tagállamban nagyobb volt a halálesetek aránya a lakossághoz mérten, mint Magyarországon.

Tehát nemhogy az egész világra, de még Európára sem volt igaz az állítás, hogy hazánkban halnának meg a legtöbben.

 Jelenleg a koronavírussal kapcsolatos halálesetek tekintetében Magyarország világszinten a 73., vagyis egyértelmű, hogy Szabó állítása óriási hazugság. 

A balodali politikusokról kiderült, hogy azt szeretnék, hogy minél több legyen a beteg és az áldozat.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat június 25-i képviselő-testületi ülésén Szücs Balázs alpolgármester - Karácsony párttársa - tett megdöbbentő kijelentést:  azt mondta,sajnálja, hogy az előző, fideszes városvezetés alatt nem volt járvány.

Emlékezetes, hogy a járvány elején, amikor kiderült, hogy az első magyarországi fertőzöttek iráni diákok, Donáth Anna momentumos képviselő azon sajnálkozott, hogy nem magyarok voltak az első fertőzöttek.


Gyurcsány embere szerint sajnálatos, hogy kevesen haltak meg a koronavírus következtében

Arató Gergely, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese május 19-én az ATV Reggeli Start című műsorában beszélt a koronavírus szövődményeiben meghalt magyarokról, majd egy adott ponton kijelentette:ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország.

Az alábbi felvételen 0:58-tól hallható a gyurcsányista politikus ominózus mondata:

Objektum doboz

Arató szavaiból egyértelműen kiderült, hogy a baloldal nem a sikeres védekezésnek, hanem a vírusnak drukkolt már akkor is.

A gyurcsányista politikus később szánalmas magyarázkodásba bocsátkozott, „szerencsétlen nyelvbotlásnak” minősítve korábbi kijelentését, de mivel nem mondott le semmilyen tisztségéről, így a magyarázkodása teljes mértékben hiteltelenné vált.


A baloldal kamuvideója

Június 8-án jelent meg egy videófelvétel az MSZP közösségi oldalán, amelyet Tóth Bertalan pártelnök is megosztott.

A videóban egy az MSZP által mentősnek nevezett, Németh Athina nevű nő szerepelt, aki Korózs Lajos országgyűlési képviselő kérdéseire válaszolva azt állította magáról, hogy „főállásban mentőtiszt”, illetve már „43 éve mentősként dolgozik”. A kórházak kiürítésével kapcsolatosan pedig azt állította, hogy „10 hazaküldött betegből 9 meghalt”.

Hamar bebizonyosodott, ami mindenki számára elsőre is nyilvánvaló kellett, hogy legyen: a nő nem mentős, és soha nem is volt az, hanem egy hazudozásai miatt már kétszer elítélt nő.

A kamuvideó elkészítésében Korózs mellett az MSZP utolsó EP-képviselőjének, Ujhelyi Istvánnak a korábban a Népszabadságnál dolgozó munkatársa is besegített, de a nyilvánvaló hazugságért senki sem vállalta a felelősséget.

Mivel felmerült annak a gyanúja, hogy Ujhelyi munkatársa uniós forrást is felhasználhatott a kamuvideó elkészítésénél, az ügyben elkezdett nyomozni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF.)

A baloldal ezt követően Németh Athina ikertestvérét, Németh Károlyt szerepeltette. A Hírklikk írt arról, hogy Németh Károly egy olyan csodamasinát gyártott, amely 8 perc alatt kimutatja a koronavírust....Természetesen ezért a fake news-ért sem vállalta senki a felelősséget a baloldalon.


A Momentum ámokfutása a járvány idején

Donáth Anna, a radikális baloldali Momentum egyik európai parlamenti képviselője - ahogy azt fentebb írtuk - , március 13-án az ATV Egyenes beszéd című műsorában sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az első fertőzöttek Magyarországon irániak voltak és nem magyarok, vagy legalább olasz diákok.

Szerinte ugyanis ez Orbán Viktornak jó, nekik pedig nyilván nem. A radikális baloldali politikus tehát azt szerette volna, ha inkább magyarok fertőződtek volna meg. 

Objektum doboz

Donáth és a Momentum másik EP-képviselője, Cseh Katalin tavasszal a járványügyi védekezést segítő koronavírus-törvény kapcsán is támadták a kormányt, szembemenve a nemzeti egységgel. Persze, nem csak a momentumosok támadták a törvény miatt a kormány, de ők tették a leghangosabban.

Jelenleg Fekete-Győr András támadja a kormány azon döntését, hogy szeptember 21-től este 11 óra után már nem lehetnek nyitva a szórakozóhelyek.

A Momentum elnöke szerint „a vírus nem úgy működik, hogy kivárja, amíg sötét van, és aztán támad”, ezért nem kell bezárni a szórakozóhelyeket este 11-től.

Fekete-Győr „érvelése” természetesen nem állja meg a helyét. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az utóbbi bő két hétben már több alkalommal is felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus Magyarországon leginkább az éjszakai szórakozóhelyeken terjed.

Szlávik hozzátette, hogy mivel éjszaka, szórakozóhelyeken elsősorban fiatalok járnak, így körükben terjed legjobban a vírus.

Merkely Béla, a budapesti Semmelweis Egyetem (SOTE) rektora is beszélt arról, hogy a vírus a bulizni, szórakozni járó fiatalok körében terjed a leggyorsabban. Éppen ezért volt szükség arra, hogy a 11 órás nyitvatartási korlátot bevezessék, hiszen ezek a szórakozóhelyek késő délután vagy csak este nyitnak ki, ha pedig 11-kor már be kell zárjanak, akkor magától értetődően a fiatalok nem fognak odamenni, így jelentősen lehet csökkenteni körükben a vírus terjedését.

Ahogy arra már több alkalommal is felhívták a figyelmet, fennáll annak a veszélye, hogy a bulizó fiatalok megfertőzik az idősebb hozzátartozóikat, erre számtalan példa volt Magyarországtól Spanyolországig, így elejét kellett venni a dolognak.

Vagyis: nem azért kell 11-kor bezárni a szórakozóhelyeket, mert a vírus akkor ébred fel, hanem azért, mert akkor telnek meg a bárok és kocsmák.

Nyilvánvalóan délelőtt nem érdemes bezárni őket, hiszen eleve nincsenek is nyitva, mivel a fiatalok dolgoznak vagy iskolában vannak.

Érdemes még megjegyezni, hogy a magát baloldalinak beállító Népszava pénteken a hatósági áras koronavírusteszteket támadta, aggodalmát kifejezve a magánklinikák profitjának az esetleges csökkenése miatt. Mindezt egy nappal azután, hogy Gyurcsány Ferenc még azt követelte: legyen minden teszt ingyenes.

Összességben véve az jelenthető ki, hogy a baloldal (pártok, sajtóorgánumaik, álcivil szervezeteik) márciustól napjainkig folyamatosan támadták a kormány járványügyi védekezési stratégiáját, arra törekedve, hogy ahol csak lehet, szabotálják a kabinet intézkedéseit, álhírek gyártása és terjesztése által is.

Amikor a kormány a magyar és a WHO szakembereinek a javaslatára szigorított, ők enyhítést követeltek, amikor enyhített, akkor meg szigort. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a hatékony járványügyi védekezés nem áll a baloldal érdekében, ők sok fertőzöttet és halálos áldozatot remélnek, mert azt gondolják, hogy ettől lesz több esélyük a következő választáson. 

A baloldal tehát „a minél rosszabb, annál jobb” taktikát követi, és a jövőben is ezt fogja alkalmazni. A védekezés tekintetében továbbra se lehet rájuk számítani.

Kapcsolódó írásaink