Belföld

Az MSZP-s videóban szereplő nő nem mentős

Vasárnap délután jelentkezett közösségi oldalán egy videóval az MSZP, amiben a párt országgyűlési képviselője, Korózs Lajos egy Németh Athina nevű nővel beszélget a kormány által elrendelt kórházkiürítés áldozatairól, de a nő nem szerepel a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

Az MSZP-s videóban szereplő nő nem mentős
Többször is elmondta már a történetét az MSZP videójában feltűnő nő, de mentőápolóként még nem mutatkozott be
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfő délben reagált egy posztban, többek között azt írták, a nőnek nincs semmi köze az OMSZ-hez, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel - írta az Index.

A közleményben azt írták: felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

Object box

A videóban a nő arról beszél, a kórházkiürítés idején bejelentette a Facebookon, hogy tíz hazaküldött beteg ellátásában segítséget tud adni. A tíz hazaküldött betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak. 

Kapcsolódó írásaink