Belföld

Emmi: A baloldal fejezze be a riogatást

A magyar egészségügy felkészült a koronavírusjárvány második hullámának kezelésére. A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állatásaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék, és van elegendő szakember is - emeli ki az zEmberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

Emmi: A baloldal fejezze be a riogatást
A magyar egészségügy felkészült a koronavírusjárvány második hullámának kezelésére
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A tények nyelvén ez a mai napon, 1839 lélegeztetésre alkalmas ágyat jelent, melyből 812 koronavírus kezelésére lett felkészítve, ezeken jelenleg összesen 29 koronavírusos beteg fekszik - írja az EMMI. A további ágykapacitásokról: 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből a mai napon 384-et használnak valamint, több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre. Ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetőek.

A közleményben kiemelik. hogy a járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, ennek lényege, hogy azért végezzük kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizáljuk a fertőzés kockázatát. Ha azonban egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahova más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat - írják.

Minden eszköznek és minden azt kezelő egészségügyi szakembernek megvan a helye. Arra kérjük a baloldalt, hogy ne ugyanazt tegyék mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék.

Kapcsolódó írásaink