Tudomány
Innovatív ivólét fejlesztettek ki a vitaminok pótlására
A továbbfejlesztett ital koktélok kiváló kiegészítője is lehet

Az egyetem szakértői szerint a savanyúság leve hatékony hatása a kálium- és magnéziumsók szervezetbe juttatásával függ össze. Ennek a két anyagnak a hiánya vezet rossz egészségi állapothoz és a szív- és érrendszeri rendellenességekhez.
A tudósok tehát dolgoztak ennek a receptjén - meghatározták a megfelelő sókoncentrációt és fűszereket adtak hozzá.
„Az ital két változatáról beszélünk: az egyik a só és víz oldata, és az erjesztéshez szükséges hasznos baktériumokat tartalmaz probiotikumok formájában, a másikhoz pedig az ízesítő komponenseket adtak.
Az innovatív lét sportolóknak ajánlják fogyasztásra, hogy edzés előtt és után javítsák a teljesítményt – közölte az egyetem. A továbbfejlesztett ital koktélok kiváló kiegészítője is lehet.
Moszkvában már több nagyvállalat is érdeklődik az innovatív lén alapuló italok iránt.