Életmód

A 102 éves táplálkozási szakértő megosztotta sikere titkát

Egyes egészségesnek tartott ételek valójában nem azok

John Scharffenberg táplálkozási szakértő szerint a megfelelő táplálkozás 75 százalékkal csökkentheti a halálozás kockázatát. Az El Españolnak elmondta, melyek azok az ételek, amelyeket be kell illeszteni az étrendbe, írja a lenta.ru.

A 102 éves táplálkozási szakértő megosztotta sikere titkát
A salátástálak ne csak az ünnepek elmaradhatatlan kísérői legyenek!
Fotó: NorthFoto

Ahogy Scharffenberg megjegyezte, a napi menünek tartalmaznia kell olyan termékeket, amelyek nagy mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaznak. „Azoknál az embereknél, akik minden nap salátákat esznek, jelentősen csökken a halálozás kockázata, ezért én is elkezdtem zöldsalátákat enni” – magyarázta a 102 éves táplálkozási szakértő.

Ezenkívül Scharffenberg azt javasolta, hogy az étrendből hagyják ki az ultra-feldolgozott élelmiszereket, ezért a természetellenes öntetekkel és hússal készült salátákat ne fogyasszák. Azt is javasolta, hogy kerüljük a telített zsírokat. Általánosságban elmondható, hogy jobb vegetáriánus étrendet követni, valamint abbahagyni a dohányzást és az alkoholfogyasztást – zárta gondolatait a táplálkozási szakértő.

Korábban Fariha Jay táplálkozási szakértő azt nyilatkozta, hogy egyes egészségesnek tartott ételek valójában nem azok. Szerinte a müzliszeletek sok cukrot tartalmaznak.

Kapcsolódó írásaink