Életmód

Ezért érdemes rendszeresen fogyasztani mazsolát

Ugyanakkor nem szabad visszaélni vele

Vladimir Loginov gasztroenterológus arra buzdított, hogy minél gyakrabban fogyasszunk szultánt. Ennek az aszalt gyümölcsnek rendszeresen jelen kell lennie az étrendben, mivel ebből a szervezet megkapja a szükséges ásványi anyagokat, antioxidánsokat és vitaminokat – számol be a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

Ezért érdemes rendszeresen fogyasztani mazsolát
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Soumyabrata Roy

A mazsolában található leghasznosabb anyagok közé tartoznak a B-vitaminok, a vas, a foszfor, a magnézium és a kálium – mondta az orvos – írja a Sports.kz.

Emellett a mazsolában sok szénhidrát és cukor van, de az egészséges emberek számára ez inkább előny. Ezek az aszalt gyümölcsök gyorsan feltöltenek energiával, ugyanakkor csökkentik a koleszterinszintet, javítják a szív, az erek és a csontok állapotát – mondta Vladimir Loginov a „Lenta.ru” című kiadványnak adott interjúban.

Ugyanakkor nem szabad visszaélni vele. Jobb, ha ezeket az aszalt gyümölcsöket mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk. Különösen fontos ezt betartani azoknak, akiknél cukorbetegséget és elhízást diagnosztizáltak.

Ezenkívül az orvos rámutatott, hogy a mazsola fogyasztása után mindenképpen meg kell mosni a fogakat, mert az ezekben az aszalt gyümölcsökben lévő cukor a fogszuvasodás kialakulását idézheti elő.

Kapcsolódó írásaink