Életmód
Ezért érdemes rendszeresen fogyasztani mazsolát
Ugyanakkor nem szabad visszaélni vele
A mazsolában található leghasznosabb anyagok közé tartoznak a B-vitaminok, a vas, a foszfor, a magnézium és a kálium – mondta az orvos – írja a Sports.kz.
Emellett a mazsolában sok szénhidrát és cukor van, de az egészséges emberek számára ez inkább előny. Ezek az aszalt gyümölcsök gyorsan feltöltenek energiával, ugyanakkor csökkentik a koleszterinszintet, javítják a szív, az erek és a csontok állapotát – mondta Vladimir Loginov a „Lenta.ru” című kiadványnak adott interjúban.
Ugyanakkor nem szabad visszaélni vele. Jobb, ha ezeket az aszalt gyümölcsöket mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk. Különösen fontos ezt betartani azoknak, akiknél cukorbetegséget és elhízást diagnosztizáltak.
Ezenkívül az orvos rámutatott, hogy a mazsola fogyasztása után mindenképpen meg kell mosni a fogakat, mert az ezekben az aszalt gyümölcsökben lévő cukor a fogszuvasodás kialakulását idézheti elő.