Életmód

Ez a mindenki számára elérhető eszköz csökkenti a szorongást

Az éjszakai szemmaszk használatának előnyei

Mindannyian feltesszük magunknak egy ponton a kérdést, hogy hogyan tudnánk jobban és pihentetőbben aludni. Nincs egyértelmű válasz, így természetesen mindenkinek megvan a maga megközelítése. Néhány ember számára a szoba hőmérsékletének kell tökéletesnek lennie. Mások arra esküsznek, hogy a szorongás csökkentése érdekében súlyozott takarókat használnak. Mások számára előnyös egy pár füldugó a hang kizárására. És persze ott van a klasszikus is: a szemmaszk használata. Ez az opció történetesen rendkívül elegánsnak tűnik, de akár hiszi, akár nem, az esztétikán túl vannak tényleges előnyei is. Lássuk melyek azok!

Ez a mindenki számára elérhető eszköz csökkenti a szorongást
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Alvás közben védi a bőrt

Amikor éjszaka forgolódunk, valójában a párnánkhoz, lepedőnkhöz és takarónkhoz dörzsölődik arcunk. A szemmaszk viselése szinte védőrétegként hathat, hogy elkerülje a súrlódás okozta bőrkárosodást. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy a bőr dörzsölődhet a lepedőn, ami gyulladáshoz vezethet. A bőr fizikai gyűrődése is előfordulhat, ami hozzájárul a ráncosodáshoz. Ne feledjük, a szemünk körüli bőr nagyon érzékeny, ezért kell rá vigyázni.

Teljes sötétséget biztosít bárhol

Semmi sem rosszabb, mint az olyan környezet, ami megakadályozza abban, hogy eleget aludjon. Ha érzékeny a környezetére, a szemmaszkok némi enyhülést jelenthetnek. Az első dolog, amit keresnie kell, az egy olyan maszk, amely a lehető legközelebbi elsötétítési körülményeket biztosítja.

Csökkentheti a szorongást vagy a feszültséget

Ha hajlamos a feszültségre, vagy a fejfájásra vagy migrénre, bizonyos szemmaszkok segíthetnek enyhíteni a tüneteket. A súlyozott szemmaszk általában kis mikrogyöngyöket tartalmaz, amelyek olyan tömörítést biztosítanak, ami egyesek számára megnyugtató lehet. Ezek a maszkok enyhe nyomást fejtenek ki az arcra, ami hasznos lehet a feszültség, valamint az éjszakai fejfájás vagy migrén esetén.

Javítja az alvást útközben

Nem számít, mennyire tervez vagy próbál alkalmazkodni a menetrendhez utazás közben, a megszakítás nélküli alvás nehezen jön létre. A szemmaszkok normális érzést és nyugodtabb alvást kínálhatnak új környezetben. Mivel az alvómaszkok hordozhatóak, és repülőn is használhatók, jobb alváshoz vezetnek utazás közben.

Segít csökkenteni a puffadást

Az egész éjszakai ébrenlét klisés jelei a puffadt arc és a sötét karikák, de mi lenne, ha azt mondanánk, hogy erre van a szemmaszk? A súlyozott szemmaszkok fizikai nyomást gyakorolnak a szem alatti bőrre, és eltávolítják a felesleges folyadékot, ami hozzájárul a puffadáshoz. Ez bizonyos mértékig javíthatja a sötét karikákat, mindaddig, amíg azok a puffadás következményei. A hűsítő szemmaszkok az erek összehúzásával is segíthetnek a puffadás megelőzésében.

Kapcsolódó írásaink