Egészség
Amikor a hagyma fertőző „bombává” válik
A hagymának is vannak káros tulajdonságai

A nyers hagyma gyomorégést, hányingert és más kellemetlen tüneteket okozhat – figyelmeztetett az orvos. Óvatosan kell fogyasztaniuk a hasnyálmirigy-gyulladásban, vastagbélgyulladásban és gyomorfekély-betegségben szenvedőknek.
A nyers hagyma minden hasznos anyagot megtart, de tisztítás után azonnal meg kell enni. A hámozott hagyma, amelyet két napig hagytunk állni, fertőzésekkel és baktériumokkal teli „bombává” válik.
A hagyma puffadást okoz, felgyorsítja a vesekövek megjelenését, asztmás rohamokat idéz elő, és növeli a vérnyomást – írja a Hibiny.
Nem kevésbé káros a sült vagy főtt hagyma. A hőkezelés során a hagyma elveszíti a hasznos anyagokat. A sütés során a zöldség rákkeltő anyagokat vesz fel az olajból. A sült hagyma erős böfögést, puffadást idézhet elő.