Egészség

Ezek az ételek kétszázötven százalékkal növelik a korai Parkinson-kór kockázatát

De nappali álmosság és állandó szorongás jelentkezhet

A gyorséttermi ételek 250 százalékkal növelhetik a korai Parkinson-kór kockázatát.

Ezek az ételek kétszázötven százalékkal növelik a korai Parkinson-kór kockázatát
A gyorséttermi ételekhez könnyű hozzászokni
Fotó: NorthFoto

A szakértők több mint 50 ezer embert kérdeztek meg, és kiderült, hogy az ultra-feldolgozott élelmiszerek (UPE) számos egészségügyi problémát okoznak: székrekedést, álmatlanságot, szorongást, emésztési zavarokat. Az UPP-k emellett gyorsíthatják súlyos idegrendszeri betegségek, köztük a korai Parkinson-kór kialakulását. Az elemzés kimutatta, hogy azok az emberek, akik gyakran fogyasztanak gyorséttermi ételeket, félkész termékeket és egyéb ultra-feldolgozott termékeket, 2,5-szer hajlamosabbak három vagy több korai Parkinson-kór tünetének megjelenésére – írja a Sports.kz.

Ezenkívül a gyorséttermi ételek kedvelőinél csökken az illatok és színek iránti érzékenység, romlik a koncentrációképesség, nappali álmosság és állandó szorongás jelentkezik.

Az anyag tájékoztató jellegű. Döntés meghozatala előtt konzultáljon szakemberrel.

Kapcsolódó írásaink