Egészség
Ez a gyümölcs erősíti a szívet és megóv a cukorbetegségtől
Jó nyersen enni és főzni is

A körte mindenki számára elérhető gyümölcs, fogyasztása pozitív hatással van a szervezetre (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/foodcollection/Foodcollection GesmbH
Hogyan válasszunk körtét? Szakértő figyelmeztet, hogy semmi sem függ attól, hogy puha vagy kemény fajta, azonban fontos figyelni a héjra, sima, sérülésmentesnek kell lennie – írja a Sports.kz.
Minden zöldség vagy gyümölcs az érési évszakában jó nyersen enni és főzni is.
Ugyanakkor a vékony héjú és nagyon édes húsú körtéket nyersen a legjobb fogyasztani, míg a sűrű, ropogós körték ideálisak pitékhez és kompótokhoz. A körte cukrozatlan ételekhez is adható, minden a kulináris preferenciáktól függ – írja a szakértő.