Belföld

Sokkolta az ököritófülpösieket a falujukban történt szexuális bűncselekmény

Teljesen megdöbbentek, azt mondják, ilyen még soha nem történt a Szamos parti település, Ököritófülpös horgásztanyáján - írta meg a Bors.

Sokkolta az ököritófülpösieket a falujukban történt szexuális bűncselekmény
Jakab Péter mellett az erőszakos nemi közösülés áldozata
Fotó: BORS

Egy édesanya azt mondta, már nem engedi, hogy a gyermekei a bűncselekmény helyszíne, a horgásztanya felé biciklizzenek. Egyedül Jakab Péter pártelnök jó ismerőse fogalmazott meg elképesztő ellenvéleményt

Nemcsak az áldozat, az ököritófülpösiek sem tudnak túllépni a történteken. Nem gondolták volna, hogy Ököritófülpös így kerül majd a hírekbe.

Objektum doboz

„Ököritófölpösön ilyen még nem történt” – mondta a Borsnak egy nő. Egy másik asszony arról számolt be, hogy amióta az eset kiderült, a gyerekeket nem engedik a töltés és a horgásztanya felé biciklizni. 

„Undorítónak tartom, főleg így, hogy egy párttársának az élettársával tette” – mondta egy férfi. Rendkívül sajnálják az áldozatot is, azt pedig szégyenletesnek nevezték, hogy azóta sem kértek tőle bocsánatot a történtek miatt.

Ahogy beszámoltunk róla december 11-én, egy kis Szamos parti település, Ököritófülpös horgásztanyáján gyűlt össze a Jobbik vezérkara, egy disznóvágással egybekötött politikai rendezvényre. Később a feljelentések szerint a párt 24 éves választókerületi szervezőjét az egyik vezető politikus felcsalta és bezárta egy szobába, majd levetkőzött és megpróbálta megerőszakolni. A nemi erőszak csak azért nem sikerült, mert egy másik jobbikus politikus meghallotta az áldozat segélykiáltásait, és dörömbölni kezdett az ajtón. Az áldozat sokáig hallgatott, de aztán feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségnél. A traumát azóta sem tudta feldolgozni, azt tervezi, hogy pszichológushoz fordul.

Jakab Péter és Földi István jó barátja megdöbbentő nyilatkozatot tett. Tulajdonképpen összefoglalta, hogy mit is gondolhat a Jobbik a történtekről.

Kijelentette, hogy szerinte „addig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta”.

Az áldozat hétvégén nyílt levelet tett közzé, miután a Fidesz frakció női képviselői közleményben ítélték el a vele történteket. „Ha egy baloldali, vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak és akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség és a jogvédők hada. Ha viszont egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik hasonló akkor csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak” – írta.

 

Kapcsolódó írásaink