Belföld

Fidesz: A baloldali képviselőnők is ítéljék el jobbikos zaklatási ügyet!

A Fidesz és a KDNP képviselői nevében elítélte a zaklatás minden formáját és együttérzését fejezte ki az áldozattal. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Jobbik vezetése - Jakab Péterrel az élen - a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse az elkövetőt a következményektől -  bírálta Selmeczi Gabriella (Fidesz) a Jobbik elnökét a pártján belül történt szexuális zaklatási ügy miatt.

Fidesz: A baloldali képviselőnők is ítéljék el jobbikos zaklatási ügyet!
„Köszönöm, Szatmárvidék, a vendéglátást!” – kedélyeskedett a Jobbik-elnök december 11-én, derűs fotót posztolva. Előtérben Földi, akit a zaklatással gyanúsítanak és Jakab
Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala

Selmeczi a Fidesz és a KDNP képviselői nevében elítélte a zaklatás minden formáját és együttérzését fejezte ki az áldozattal.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Jobbik vezetése - Jakab Péterrel az élen - a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse az elkövetőt a következményektől.

A Fidesz politikusa az ellenzéki képviselőnőket is megszólította, szerinte ugyanis érthetetlen a hallgatásuk ebben az ügyben.

Talán fontosabb a szövetséges párt, a nem létező reputáció, mint a megfélemlített áldozat? - tette fel a kérdést, és a baloldali képviselőnőket arra szólította fel: mutassanak példát, és határolódjanak el a gyanúba került jobbikos politikustól.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára arra hívta fel a figyelmet: súlyos bűncselekmény gyanújáról van szó, amely kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, az pedig bűnpártolásnak számít, ha valaki egy ilyen bűncselekmény eltussolásában részt vesz.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány - ebben az ügyben, és más hasonló ügyekben is - minden sértett számára biztosítja az áldozatsegítés jogi és anyagi eszközeit. A képviselők megszavazták, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló javaslatot, amelyet így kedden vitat meg a parlament, és aznap szavaznak is róla. A Ház elfogadta azt is, hogy sürgősséggel tárgyalják a minisztériumi felsorolásról szóló törvényhez kapcsolódó jogszabálymódosításokat tartalmazó előterjesztést, így annak vitája is kedden lesz, és a május 23-val kezdődő héten szavaznak róla.

Kapcsolódó írásaink