Belföld

A rémálomba fordult jobbikos csapatépítés

Szilágyi György élettársa máig nem tudta feldolgozni a disznótoron történteket

A jobbikos disznótoron történt erőszakos cselekmények kapcsán személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon. Mint megírtuk, Szilágyi György Jobbik-alelnök huszonnégy éves élettársa tett feljelentést az ügyben, és előtte panasszal élt a Jobbik etikai bizottságánál is, ahol már a feljelentést követően rendelték csak el az etikai vizsgálatot.

A rémálomba fordult jobbikos csapatépítés
Tisztelet és megbecsülés? Nőnap a kampányban
Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala

A Staudt Gábor vezette etikai bizottságtól azóta semmilyen értesítést nem kaptak – mondta lapunknak Szilágyi György, akit a Jobbik tisztújító kongresszusán nem választottak újjá. Szilágyi alelnöki beszédében elmondta, csalódott Jakab Péter elnökben és a Jobbik vezetésében, akik megpróbálták eltussolni az ügyet, és kivonult a kongresszusról, ám a pártból egyelőre sem ő, sem élettársa nem lépett ki. Élettársa a szabolcs-szatmári helyi szervezet egyik szervezője volt a kampányban, s ebben a minőségében hívták meg tavaly decemberben a jobbikos buliba is, ahová Szilágyit azonban nem hívták.

Az áldozat, akit állítása szerint megpróbáltak megerőszakolni a jobbikos rendezvényen, tegnap először szólalt meg a sajtóban. A Blikknek nyilatkozva elmondta, képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. A férfiakkal teli buli egy ponton rémálomba fordult számára, becsalták egy szobába, az ajtót rázárták, az egyik jobbikos pedig erőszakoskodni kezdett vele.

„Éppen tegnap beszéltünk arról, hogy érdemes lenne szakember segítségét kérnem, aki segít a trauma feldolgozásában. Ez pszichológusi segítséget jelentene, ezen még gondolkodom. A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni” – mondta a lapnak Anita.

Beszélt arról is, hogy különösen jólesett neki, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellette. Megjegyezte, azért csak a párton belül kérte a választásokig az elkövetőkkel szembeni fellépést, mert nem akarta terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók kérni tőle.

Kapcsolódó írásaink