Belföld

Jobbikos nemierőszak-ügy: megszólalt Szilágyi György megtámadott élettársa

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita. A nyíregyházi nő egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele - mondta a Blikknek.

Jobbikos nemierőszak-ügy: megszólalt Szilágyi György megtámadott élettársa
Szilágyi György jobbikos képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén, 2021. február 15-én
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 24 éves V. Anita választókerületi szervezőként kapott meghívást tavaly decemberben a Jobbik disznóvágására, ahova a párt szabolcsi vezetői, a felső pártvezetés tagjai is hivatalosak voltak, természetes volt hát, hogy ő is jelen lesz. Annak ellenére, hogy párja, az akkor még alelnöki tisztséget betöltő Szilágyi György hiába kérte, nem hívták meg.

A férfiakkal teli buli egy ponton rémálomba fordult számára: becsalták egy szobába, az ajtót rázárták, az egyik jobbikos pedig erőszakoskodni kezdett vele.

Segítségért kellett kiabálnia, hogy valaki észrevegye, mi történik. Ha nincs Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke, aki a kiáltozást hallva kimentette a szobából, talán még sokkal durvább dolog történik. Természetesen a fiatal nő, amint tudta, felhívta az élettársát.

Az ügy kirobbanása óta Anitát megbélyegezték, és csak még több támadás éri. A fiatal nő kevesektől kap támogatást, nekik a párján keresztül a Facebookon fejezte ki köszönetét.

lapnak sikerült Szilágyi Györgyön keresztül elérnie telefonon V. Anitát, aki elsőként a lapnak beszélt röviden a támadás lelki következményeiről.

"Megmondom őszintén, éppen tegnap beszéltünk arról, hogy talán érdemes lenne szakember segítségét kérnem, aki segít a trauma feldolgozásában. Ez pszichológusi segítséget jelentene, ezen még gondolkodom. A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni" – mondta a lapnak Anita.

A fiatal hölgy számára az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták, viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított volna: a fidesz képviselői.

„Azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni" – írta Anita a már említett köszönőlevelében.

Vagyis ebben a helyzetben nem a saját sérelmével törődött, hanem az ellenzéki összefogás miatt inkább magába fojtotta a történteket.

Ezért előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire, nem rögtön a rendőrséghez fordult, amit a bírálói vetnek a szemére. Nem utolsósorban Anita egy 4 éves kislány édesanyja, akit óvnia kell minden körülmények között, ám erre a jelek szerint nem sokan vannak tekintettel.

Kapcsolódó írásaink