Belföld

Márki-Zay újabb abszurd spórolási ötletei

Korábbi hajmeresztő ötletei után újabb tippel állt elő Márki-Zay Péter arra vonatkozólag, hogyan tudna spórolni a rezsiköltségekkel a magyar lakosság.

Márki-Zay újabb abszurd spórolási ötletei
Az álkonzervatív, áljobboldali Márki-Zay Péter ötletelése
Fotó: MH/Török Péter

Ahogy arról mi is számos alkalommal beszámoltunk, Márki-Zay a választási kampányban kitartóan támadta a rezsicsökkentést, többször is ostobaságnak nevezte azt, és hangsúlyozta, hatalomra kerülése esetén eltörölné az intézkedést.

Gyurcsány kapitánya különböző ötleteket is adott a polgároknak, milyen módon spórolhatnak a megemelkedő rezsiköltségeken: szerinte kevesebbet kell fürödni, kevesebb áramot kell használni, az üzemanyagok drágulására pedig az a megoldás, hogy járjanak ritkábban autóval, vagy épp utazzanak többen egy kocsival.

A baloldali összefogás bukott kormányfőjelöltjét most ismét elérték a fura ötletrohamok, ezúttal a vízzel való spórolásra adott egy "remek" tippet a Hit Rádiónak nyilatkozva. Azt javasolta, hogy fürdővízzel öblítsék le a vécét: "tehát az a víz, amit mondjuk, fürdésre használnak az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas" - fogalmazott.

"Ha kevesebb vizet akar valaki használni, akkor víztakarékos vízcsapokat tessék fölszerelni, nagyon egyszerű például - tette hozzá.

Korábban külföldön is egészen abszurd javaslatokkal álltak elő a spórolásra: az egyik legnagyobb brit energiaszolgáltató, az Ovo Energy fogyasztóinak egy blogbejegyzést juttatott el, melyben alternatív „fűtési" lehetőségeket javasol, többek között között azt, hogy a polgárok húzzák el a függönyöket, ha süt a nap, tartsák nyitva a sütő ajtaját sütés után, illetve azt, hogy ha fáznak, nyugodtan ölelgessék a háziállataikat és szeretteiket.

A német katasztrófavédelem a fűtés leállítására készítette fel az embereket a Twitteren, az osztrák sajtó pedig egy várható áramkimaradás esetére adott tippeket az olvasóknak.

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay válogatott zagyvaságai

ĀA baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben-hónapokban a rezsicsökkentéstől kezdve a minimálbéren át egészen az ukrajnai háborúig minden területen teljes ellentmondásba keveredett saját magával