Belföld

Az emberek mindennapi életébe avatkozna bele Márki-Zay

„A Fidesz-féle rezsicsökkentés hatalmas átverés” - mondta Márki-Zay Péter november végén egy Facebook-videójában. A baloldali politikus volt, hogy azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni. 

Az emberek mindennapi életébe avatkozna bele Márki-Zay
Márki-Zay Péterben látja a megoldást a visszatérni készülő baloldal
Fotó: MH/Purger Tamás

A baloldal üdvöskéje nem először agitált a rezsicsökkentés ellen, már 2020 őszén a Gellért Szállóban beszélt elképzeléseiről: „Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat.”

A politikus szerint az embereknek érezniük kell az árakat, mert különben nem spórolnának.

Objektum doboz

A baloldal jelöltjének természetesen a benzinár befagyasztásáról is hasonló véleménye volt. Márki-Zay egy interjújában kijelentette: az Egyesült Államokban azt látta, hogy amikor emelkedni kezdett a benzin ára, akkor az emberek kisebb autókra váltottak, „s nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába”. Üzemanyagár-stop helyett kisebb autó - üzeni tehát a karrierista.

Objektum doboz

Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azokat is lenézi, akik hisznek a rezsicsökkentésben: „olyanok, mint a sötétben tartott, trágyával etetett gombák” - sértette vérig a társadalom jelentős részét akkor is. A multik oldalán álló politikus újévkor még messzebbre ment, gusztustalan módon gyalázta a koronavírusban elhunyt idős honfitársainkat.

A valóság pedig ez: a rezsi­csökkentéssel a családok évente átlagosan 386 ezer forintot, a lakosság pedig összesen már több mint kétezermilliárd forintot spórolt meg.

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay szerint népbutítás a rezsicsökkentés

ĀA baloldali politikus emellett a benzinárak hatósági rögzítését is támadta, illetve a vörösbáró Bigét is védelmébe vette - Alapjogokért Központ: Márki-Zay, amit lehet, elvenne az emberektől + VIDEÓ