Belföld

Az LMP volt társelnöke is fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába

Az LMP volt társelnöke is beszállt a háborús hangulatkeltésbe, amikor a közösségi oldalán Márki-Zay Péter álláspontját támogatva azt írta, hogy magyar katonát és fegyvert is küldeni kell Ukrajnába, ha a NATO úgy dönt. Kendernay János a többi baloldali politikussal együtt háborúba sodorná Magyarországot, ha döntési helyzetbe kerülne.

Az LMP volt társelnöke is fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába
Kendernay János
Fotó: Facebook

Fegyvereket és magyar katonákat is küldene az ukrajnai háborúba Kendernay János, az LMP korábbi társelnöke. A tavalyi baloldali előválasztáson sikertelen politikus egy február 27-i Facebook-bejegyzéséhez írt kommentre reagálva úgy fogalmazott: „MZP azt állította és állítja helyesen, hogy amennyiben a NATO közösen úgy dönt, akkor megy katona és fegyver is (...) „És nem egy-két nyugati állam (szállít – a szerk.) már fegyvereket is Ukrajnába. Nagyon nem csodálkoznék azon, ha Magyarország is hasonlóan cselekedne." - idézi Kendernay szavait cikkében az Origo.

Ahogy arról korábban többször írtunk, a baloldal több prominens politikusa nyilatkozott úgy az utóbbi hetekben, hogy fegyvereket, vagy akár katonákat kellene küldenünk Ukrajnába. Így tett többek között a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, a Kendernay által csak MZP-ként emlegetett Márki-Zay Péter, de hasonló kijelentéseket tett a Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita, a momentumos EP-képviselő, Cseh Katalin, a DK-s Rónai Sándor, vagy éppen Gyurcsány volt honvédelmi minisztere, Juhász Ferenc is.

Kapcsolódó írásaink