Belföld

A Jobbik alelnöke elismerte: a baloldal magyar katonákat küldene Ukrajnába

 Potocskáné Kőrösi Anita szerint katonákat kellene küldeni Ukrajnába, a Jobbik alelnökének kijelentéséről hangfelvétel is készült.

A Jobbik alelnöke elismerte: a baloldal magyar katonákat küldene Ukrajnába
Z. Kárpát Dániel, Jakab Péter és Potocskáné Körösi Anita
Fotó: MH

„Nem a gyerekeinket meg az unokáinkat akarjuk a háborúba küldeni, hanem azokat a NATO-szerződés szerinti sorá... vagy milyen... hadköteles... hivatásos katonát, akinek ez a dolga„ – jelentette ki Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke Ádándon, ahol a Facebook-oldala szerint szombaton tartott utcafórumot. Azaz: magyar katonákat akar az orosz-ukrán háborúba küldeni a Jobbik alelnöke, tudatja az Origo.

Objektum doboz

A hangfelvétel világossá teszi, hogy a baloldal belesodorná hazánkat az orosz-ukrán háborúba.

Potocskáné Kőrösi Anita beismerése beleillik azon baloldali nyilatkozatok sorába, amely szerint Magyarországnak be kellene lépnie a konfliktusba. Fekete-Győr András, a Gyurcsány-lista 5. helyén szereplő volt Momentum-elnök is azt mondta, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába, Juhász Ferenc, Gyurcsány honvédelmi minisztere pedig azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor az ATV reggeli műsorában nyilatkozta: „Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek”. Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot. A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, így előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat. 

Soros György, a milliárdos spekuláns is a fegyverszállítások mellett foglalt állást. A Project Syndicate nevű portálon arról értekezett, hogy az ukránok MiG-típusú vadászgépeket próbálnak beszerezni, mivel pilótáik ezeket a gépeket tudják kezelni. A tőzsdespekuláns szerint – az Egyesült Államokból és az EU-ból folyamatosan szállított fegyverek mellett – a MiG-ek bevetése döntheti el a konfliktus kimenetelét.

A militarista hangnemű írásban Soros tényként állítja, hogy jelenleg a III. világháború zajlik. Figyelemre méltó, hogy bár korábban szó volt arról, hogy Nyugat-Európából több tucat vadászgépet szállítanak Ukrajnába, ám (feltehetően a háború eszkalálódásának veszélye miatt) elvetették ezt a lehetőséget. 

A kérdésről elsőként Márki-Zay Péter, a baloldali jelölt beszélt a Partizán című baloldali propagandacsatornán. Azt mondta, hogy kész fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnába. 

Objektum doboz

Utóbb az ATV stúdiójában is hasonló nyilatkozatot tett:
 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink