Belföld

„A baloldal nem békét, hanem háborút hozna”

A kormánypártok szerint a magyar baloldal és most már Brüsszel is napról napra felelőtlenebb nyilatkozatokat és javaslatokat tesz az ukrajnai háborús helyzettel kapcsolatban.

„A baloldal nem békét, hanem háborút hozna”
Nacsa Lőrinc felszólította Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy fogja vissza az embereit, ne engedje, hogy élezzék az így is nehéz helyzetet
Fotó: Századvég

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője keddi videónyilatkozatában arra hivatkozott: a baloldal nyilatkozataiból kiderül, hogy katonát és fegyvert küldenének Ukrajnába, belesodornák Magyarországot a háborúba.

A videón táblákon mutatták fel ellenzéki politikusok e témában tett nyilatkozatait, amelyeket Nacsa Lőrinc úgy értékelt: ilyen mondatokból háború idején egy is sok. Mégis - folytatta - a baloldal és „most már vele egybehangzóan Brüsszel is”, napról napra felelőtlenebbnél felelőtlenebb nyilatkozatokat, javaslatokat tesz.

Azt mondta, a baloldalra nem lehet számítani, ha Magyarország biztonsága a tét. „A baloldal nem békét, hanem háborút hozna” - jelentette ki.

A kormánypárti politikus ezért arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy „fogja vissza az embereit, ne engedje, hogy élezzék az így is nehéz helyzetet”.

A kormányoldalnak Magyarország biztonsága az első, ezért nem fogjuk engedni, hogy bárki belesodorjon bennünket ebbe a háborúba - szögezte le Nacsa Lőrinc.

A baloldal háborúpártisága veszélyezteti a magyarok megélhetését

A baloldal háborúpártisága veszélyezteti a magyarok megélhetését - kommentálta hétfőn közleményben a Fidesz az ellenzéki összefogás politikusainak sajtótájékoztatóját, amelyen a kormány gazdaságpolitikáját okolták a áremelkedésért.

A háború és az emelkedő energiaárak miatt egész Európában emelkedik az infláció. Az a baloldal prédikál most az áremelkedésről, amely eddig sem támogatott semmilyen, a magyar lakosságot védő árstopot, amely el akarja törölni a rezsicsökkentést és el akarja zárni a magyarok előtt a gázcsapokat, és amely háborúba sodorná az országot - írta a kormánypárt.

Úgy fogalmaztak, a baloldal háborúpártisága veszélyezteti a magyarok biztonságát és megélhetését. Április 3-án őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! - zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink