Belföld

Fidesz: A baloldal megszorításokat és nyugdíjcsökkentést hozna

A Fidesz szerint a baloldal csak megszorításokat, fizetős egészségügyet, nyugdíjcsökkentést és rezsiemelést hozna az időseknek.

Fidesz: A baloldal megszorításokat és nyugdíjcsökkentést hozna
A bukott baloldali miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és bábja, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter
Fotó: Századvég

Horváth László, a Fidesz szóvivője keddi videónyilatkozatában ezért arra szólított fel:

„Ne hagyjuk ezt, állítsuk meg a baloldalt április 3-án!”

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a következő napokban érkezik a 13. havi nyugdíj. Azonban - folytatta - a baloldal miniszterelnök-jelöltjének sem ez, sem a rezsicsökkentés, sem az élelmiszerárstop „nem tetszik”. Neki semmi sem tetszik, ami az idős emberek életét megkönnyíti - hangoztatta.

Horváth László szerint a választások közeledtével a baloldal „fűt, fát” ígér a nyugdíjasoknak, mint 2006-ban „Gyurcsányék”, akik szintén „végig ígérgették, végig hazudták” a választási kampányt, aztán kormányra kerülve megszorításokat vezettek be,

elvettek egyhavi nyugdíjat és háromszorosára emelték a gáz árát.

A Fidesz szóvivője úgy vélte: a mostani ígérgetést és a baloldal valós szándékait azonban „lépten-nyomon” leleplezik a miniszterelnök-jelölt elszólásai. Márki-Zay Péterre utalva hozzátette: ő böszmeségnek, szédítésnek nevezte a 13. havi nyugdíj visszaadását, és szerinte az államnak csak egy minimális nyugdíjat kellene fizetnie.

Hozzátette: a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is megüzente a nyugdíjasoknak, hogy az az igazi rezsicsökkentés, ha kevesebb áramot, vizet és gázt használnak, és szerinte hiba volt a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése, valamint nyíltan beszélt arról, hogy szerinte jó irány, hogy idős emberek halnak meg a járványban, mert neki és a baloldalnak így nagyobb esélye van a hatalom megszerzésére. Ez a baloldal igazi arca - jelentette ki Horváth László.

Kapcsolódó írásaink