Belföld

Dezinformációs kampányt folytat Gyurcsány kapitánya

Deák Dániel: A családtámogatások, a rezsicsökkentés, a minimálbér-emelés, a társadalom minden szintjét érintő pozitív intézkedések szúrják a baloldal szemét, megszüntetnék ezeket

Bár minden megszólalásában összevissza beszél, Gyurcsány kormányfőjelöltje nagyon szeretne vitázni valakivel, már országszerte óriásplakátokkal igyekeznek vitára provokálni a miniszterelnököt. Emellett ismét homofóbnak nevezte a gyermekvédelmi népszavazást.

Dezinformációs kampányt folytat Gyurcsány kapitánya
Márki-Zay tegnap azt fejtegette, ha nem a baloldal győz, akkor a választás után az élelmiszert is a Fidesztől kell majd vásárolni, és a csirkefarháton kívül minden méregdrága lesz
Fotó: AFP

Nem telik el nap anélkül, hogy Márki-Zay Péter ne mondana vagy tenne valami botrányosat. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje legutóbb egy újságírót nevezett aberráltnak, majd levette arcáról a maszkját, és beleköpött. A minősíthetetlen gesztusról videó is készült, amely mára vírusként futott végig az interneten.

A baloldal jelöltje mára olyannyira nem komolyan vehetővé vált, hogy egy önmagát valamire tartó politikus sem ülne le vele vitázni, a minap Lázár János minősítette vitaképtelennek. Korábban Dömötör Csaba államtitkár ezzel kapcsolatban azt mondta, csak egy Gyurcsány Ferenccel folytatott vitának lenne értelme, amely azonban nem vezetne sehová, ugyanis utóbbi a viták során lehazudná a csillagokat az égről, ahogyan azt korábban is megtette.

Márki-Zay viszont mindenképpen vitázni akar valakivel, legutóbb Deák Dániel politológust hívta ki, aki erre úgy reagált, hogy a baloldalt Gyurcsány Ferenc vezeti, Márki-Zay Péter még azzal sem néz szembe, amit saját maga mondott. „Ezért amíg nem ismeri el mondatait, addig nincs miről vitatkoznunk” – fogalmazott a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Márki-Zay azonban nem hagyja annyiban a dolgot. Tegnap bejelentették: plakátkampány indul arról, hogy Orbán „nem mer” kiállni vitázni vele. A jelek szerint a költségek sem érdeklik a cél érdekében: összesen ezerháromszáz óriásplakátot terítenek szét az országban, és autókon is hordozzák majd a fenti üzenetet.

Deák Dániel a Magyar Hírlap Faktum című podcastjának legfrissebb adásában egyébként arról beszélt: a baloldal dezinformációval kampányol. Megjegyezte, a családtámogatás, a rezsicsökkentés, a minimálbér-emelés, a társadalom minden szintjét érintő pozitív intézkedések szúrják a baloldal szemét, ezért egyszerűen megszüntetnék ezeket. Emlékeztetett arra, hogy Márki-Zay Péter az élelmiszerárstopot is ostobaságnak nevezte. Deák szerint Márki-Zay szinte minden megszólalásában állít valamilyen valótlanságot, ami már a baloldali partnereinek is feltűnt, még az „őszödi hazugságbeszédnek” tartott szónoklatáról elhíresült Gyurcsány Ferenc és felesége is szóvá tette…

Objektum doboz

Márki-Zay az RTL Klubnak adott interjúban többek közt arról beszélt, ellesett egy elvet Orbán Viktortól, amelynek lényege, hogy a választások előtt nem ígérnek pozíciókat senkinek (noha árnyékkormányának számtalan tagját már megjelölte - a szerk.). A közös listáról azt mondta, ennek a kérdésnek a végére két héten belül pont kerülhet. Ez azt jelenti, hogy a hatpárti koalíció szinte a végsőkig kivár a közös lista leadásával, amelynek törvényben rögzített határideje a választások előtti 36. nap, azaz február 26.

Egyik tegnapi Facebook-bejegyzésében ismét homofóbnak nevezte a kormány gyermekvédelmi népszavazását. Országjárásának orosházi állomásán pedig ismét összevissza beszélt, többek között arról, hogy a Fidesz fizetőssé akarja tenni a teljes egészségügyi rendszert a biztosítástól az ellátó intézményekig, és a kormány tízezer migránst telepítene be az országba. Azt is állította, hogy Orbán Viktor megijedt tőle, valamint ha nem a baloldal győz, akkor a választás után az emberek az élelmiszert is a Fidesztől vásárolják majd, egyedül a csirkefarhát marad hatósági áras, minden más méregdrága lesz.

Az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós a köztelevízióban megállapította: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani. Az, hogy az apa és anya szerepéről szóló alaptörvényi kitételt ostobaságnak és aberrációnak tartja és eltörölné, egyértelműen mutatja, hogy Gyurcsány Ferenccel együtt a genderideológia pártján áll, és meg akarja szüntetni azokat az alkotmányos szabályokat, amelyek a gyermekeket védik. Azzal kapcsolatban, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem ellenzi a marihuána legalizálását, Szánthó kifejtette: a marihuána tipikusan kapudrog, nemcsak szociális és egészségügyi hatásait tekintve, hanem politikailag is, ahol ugyanis elindult a marihuána törvényessé tétele, ott hamar elkezdték követelni a keményebb drogok legalizálását is, ami iszonyatos veszélyt jelent, legfőképpen a gyermekekre.

Kapcsolódó írásaink