Sport

A hosszabbításban harcolták ki a továbbjutást az olaszok

Az olasz válogatott hosszabbítást követően 2-1-re legyőzte Ausztria együttesét a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság második nyolcaddöntőjében, szombaton Londonban.

A hosszabbításban harcolták ki a továbbjutást az olaszok
Olasz öröm a továbbjutást után
Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP

 Az első félidőben az olaszok, a másodikban az osztrákok álltak közelebb a gólhoz, ám mivel nem született érvényes találat a rendes játékidőben, hosszabbítás következett. Ebben Roberto Mancini együttese tíz perc alatt kétszer is eredményes volt, és mivel az osztrákoknak csak szépítésre futotta, az olaszok jutottak a negyeddöntőbe.

Az olasz válogatott 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 31 mérkőzéséből 25-ször nyert és megdöntötte a kapott gól nélkül lejátszott percek világrekordját, ugyanis az osztrákok szépítő találata előtt 1168 percig nem találtak a hálójába.

Az olaszokra a nyolc között a vasárnapi, sevillai Belgium-Portugália találkozó továbbjutója vár.
 

Kapcsolódó írásaink

Kiütéssel jutott a nyolc közé Dánia

ĀDolberg góljával Dánia szerezte meg a vezetést az első félidő közepén, majd a második elején megduplázta csapata előnyét, walesi piros is villant, nagy győzelem a vége

Sallai Roland a cselkirályok között

ĀA magyar válogatott játékosai közül többen is az Eb-mezőny élcsoportjába kerültek a csoportszakaszban nyújtott kimagasló teljesítményükkel