Sport

Több mint hatvanezer nézőt engednek be a Wembleybe

A brit kormány több mint 60 ezer nézőt enged be a Wembley Stadionba a labdarúgó Európa-bajnokság július 11-i döntőjére, valamint előtte a két elődöntőre.

Több mint hatvanezer nézőt engednek be a Wembleybe
A skót-angol derbin még azért foghíjasak voltak a Wembley lelátói, de az Eb elődöntőin és a döntőben már majdnem megtölthetik a drukkerek a legendás arénát
Fotó: AFP/POOL/Matt Dunham

A keddi bejelentés révén a világhírű aréna 75 százalékos kapacitással működhet majd az utolsó három találkozón.

Az európai szövetség (UEFA) korábban arról egyeztetett a brit kormánnyal, hogy engedélyezze 65 ezer néző befogadását, és annak a reményének adott hangot, hogy a szponzorok, valamint a VIP-vendégek szintén mentesülnek a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések hatálya alól.

Utóbbiakkal kapcsolatban még nem közöltek részleteket. Elvileg az Eb-rendező országokból Nagy-Britanniába utazó turisták tíznapos karanténra kényszerülnek.

Minden jegytulajdonosnak negatív Covid-tesztet kell bemutatnia vagy olyan dokumentumot, amely igazolja a két oltást.

A kormány már korábban hozzájárult, hogy emeljék a 90 ezer férőhelyes arénában a nézők létszámát. A csoportkörben negyed ház engedélyezett, a múlt heti rendelkezés szerint az elődöntőre és a döntőre 45 ezer szurkoló mehetett volna be, ezt emelték fel most.

Az is szóba került korábban, hogy ha London nem járul hozzá az engedményekhez, akkor a három összecsapás elkerülne az angol fővárosból, és akár Budapest is lehet a beugró.

Kapcsolódó írásaink