Sport

Nemzeti színekbe borítják a Fradi stadionját a német-magyar meccs idejére

Kubatov Gáborhoz fordulnak a Ferencváros szurkolói: a drukkerek azt kérik, hogy a szerdai német-magyar Eb-meccs idejére nemzeti színekkel világítsák ki az FTC stadionját, ezzel is kifejezve támogatásukat a válogatott felé. A sportvezető röviddel a közzététel után reagált is a felhívásra: „Természetes. A haza minden előtt” - írta közösségi oldalán.

Nemzeti színekbe borítják a Fradi stadionját a német-magyar meccs idejére
A válogatott melletti kiállás jegyében piros-fehér-zöld színekkel világítanák ki a Groupama Arénát a Fradi drukkerei
Fotó: Facebook/Green Monsters

A szurkolók a Facebookon kiadott közleményében emlékeztetnek: az elmúlt napokban mind a nemzetközi, mind a hazai sajtóban rengeteg provokatív hírt olvashattunk az Allianz Aréna szivárvány színbe borításával kapcsolatban, míg nemzeti csapatunk sorsdöntő mérkőzését vívja a stadionban a német válogatott ellen.

Ennek kapcsán egyébként a mai napon az UEFA hivatalos közleményben szögezte le: nem engedi a stadion szívárványszínbe borítását, mivel nem szeretnék belekeverni a sportba a politikát. Erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

A Fradi-drukkerek kiemelték: teljes mértékben elhatárolódnak mindenfajta ilyen jellegű propagandától egy ilyen nagy múltú és nívós sporteseményen, mint a labdarúgó Európa bajnokság. „Ennek itt nincs helye, annál inkább a nemzeti színeknek!” - hangsúlyozták.

Ezért közleményük végén kérték Kubatov Gábort, illetve a Ferencváros vezetését, hogy a válogatott mérkőzése alatt boruljon nemzeti színeikbe a Groupama Aréna. „Fejezzük ki támogatásunkat a Hazánk és a magyar válogatott felé és mutassuk meg, hogy másnak ezeken a sporteseményeken helye nincs!” - zárul az FTC szurkolóinak bejegyzése.

Az FTC elnöke röviddel annak közzététele után reagált a felhívásra: „Természetes. A haza minden előtt” - írta Kubatov Gábor a Facebookon.

Objektum doboz

Diósgyőrben is nemzeti színű díszkivilágítást kap a stadion

A DVTK révén újabb hazai élvonalbeli klub csatlakozott a Ferencváros kezdeményezéséhez, azaz a diósgyőri stadion is nemzeti színű díszkivilágítást kap a szerda esti (21) müncheni Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés idején.

A kezdeményezés a szurkolók felhívására indult, és elsőként a Ferencváros csatlakozott hozzá a Groupama Aréna kivilágításával. Még kedden az MTK és a DVSC is jelezte, hogy hasonlóan fog tenni, szerda délelőtt pedig a DVTK is arról számolt be, hogy csatlakozik az akcióhoz.

„A magyar labdarúgás minden szereplője büszke lehet a válogatott teljesítményére, és ezen alapuló bizakodással várjuk a müncheni mérkőzést – mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.Az élet sok más területéhez hasonlóan az összefogás viheti előre a labdarúgást is, ezért a DVTK is csatlakozik a tegnap indult kezdeményezéshez, és a válogatott tiszteletére szerda este piros-fehér-zöld színekben pompázik a DVTK Stadion.Sorakozzunk fel egy emberként a nemzeti csapat mögött, szurkoljunk együtt! Hajrá, magyarok!”

Kapcsolódó írásaink