Montázs
Mégsem olyan egészséges a narancs?
Megdőlt egy mítosz

A szakértő rámutatott: a legtöbb C-vitamin nem a pépben található, hanem a héj és a gyümölcs közötti fehér rétegben – az albedóban. Ez az a réteg, amelyet leggyakrabban a gyümölcslé készítésekor eltávolítanak, így az ital elveszíti jótékony hatásainak oroszlánrészét.
Ráadásul a narancs manapság édesebb lett, ami Olmos szerint igazi „cukorbombává” változtatja a levet, ami negatívan befolyásolhatja az anyagcserét és növelheti az anyagcserezavarok kockázatát.
Ugyanakkor a C-vitamin hiánya továbbra is komoly probléma: gyengíti az immunrendszert, felgyorsítja a bőr öregedését és általánosságban aláássa az egészséget. A szükséglet pótlására jobb, ha a paprikát, a brokkolit vagy a kivit részesítjük előnyben – ezekben több C-vitamin van, és nem terhelik túl a szervezetet cukorral, írta meg a Pravda.