Külföld

„Csak mi állíthatjuk meg a halál kultúráját”

Az Európai Uniónak nincs kompetenciája az abortusz kérdésében, mégis igyekeznek nyomást gyakorolni a tagállamokra - figyelmeztet a CitizenGo.

„Csak mi állíthatjuk meg a halál kultúráját”
A múlt héten elfogadott állásfoglalás idővel akár el is vezethez az abortusz alapvető joggá való minősítéséhez
Fotó: mh

Az Európai Parlament meghajolt a radikális abortuszpárti lobbi előtt - értékelte a CitizenGo nevű online keresztény szervezet, hogy a múlt héten az EP 324 igen, 115 nem szavazattal és 38 tartózkodás mellett radikális állásfoglalást fogadott el, amely alapján az abortuszhoz való jogot bele kell foglalni az Európai Unió Alapjogi Chartájába és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatába. "Erről az úgynevezett jogról mindenféle időkorlát nélkül beszélnek, tehát egészen a 9. hónapig!" - hívta fel a figyelmet a CitizenGo. Megjegyezték: a jelenlévő fideszes EP-képviselők - Győri Enikő, Járóka Lívia, Tóth Edina, Deli Andor és Hidvéghi Balázs - az állásfoglalás ellen szavazott, viszont annak elfogadására voksolt a momentumos, várandóssága hetedik hónapjában lévő Donáth Anna, valamint a szintén momentumos Cseh Katalin.

A CitizenGo hangsúlyozza: az állásfoglalás nem kötelező érvényű a tagállamokra nézve, és alacsony a jogi relevanciája, viszont politikai súlya van, ami idővel akár el is vezethez az abortusz alapvető joggá való minősítéséhez, noha az Európai Uniónak nincs kompetenciája az abortusz kérdésében, mégis igyekeznek ilyen módon nyomást gyakorolni a tagállamokra.

Egy újabb elvesztett csata után készen állunk a küzdelem folytatására - írta a keresztény szervezet, hozzáfűzve, "az élet és a halál, a jó és a rossz háborújának vagyunk tanúi, de hisszük, hogy a végén az élet fog győzedelmeskedni".

"A szavazás megosztotta az európai konzervatív csoportokat, legfőképp a Néppártot, ez azt mutatja, hogy liberális, életellenes irányba tolódott a konzervatívok egy jelentős része is. Nyomást kell gyakorolnunk rájuk, hogy megállítsuk ezt az aggasztó tendenciát. Csak mi, akik Európában élünk, tudjuk megakadályozni a teljes hanyatlást, csak mi állíthatjuk meg a halál kultúráját" - fogalmazott a CitizenGo.

Kapcsolódó írásaink