Belföld

Óriási nemzetközi nyomás genderkérdésben

A baloldal azt ígéri, ha győznek a parlamenti választásokon, hatályon kívül helyezik a gyermekvédelmi törvényt

Az ENSZ-tagállamok a magyar baloldal retorikáját alkalmazva olyan kijelentésekkel próbálnak beleszólni szabályozásunkba, mintha egyáltalán nem ismernék a gyermekvédelmi törvényt. A népszavazásra nagy szükség van, hogy erős felhatalmazást kapjon a kormány a támadások kivédésére.

A gyermekvédelmi népszavazás elleni kampányát a baloldal, illetve a „jogvédő” NGO-k elsősorban arra építik, hogy elhitessék: nem létezik az a veszély, amelytől a referendum támogatásával megóvhatnánk a kiskorúakat. Azt állítják, ez csak álprobléma, gumicsont.

A CitizenGO nevű online keresztény szervezet most körlevélben figyelmeztet: a genderkérdéshez való ellenzéki hozzáállás, illetve a külföldről hazánkra nehezedő nemzetközi nyomás miatt igenis nagy tétje van a népszavazásnak. A baloldal ugyanis azt ígéri, amennyiben nyernek a választáson, hatályon kívül helyezik az LMBTQ-lobbi befolyásolásától védő gyermekvédelmi jogszabályi pontokat.

Azt pedig, hogy valóban létezik a nemzetközi nyomás, jól szemlélteti az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának jelentése, amelyben minden ENSZ-tagállamnak lehetősége volt ajánlást tennie. Ezek az ajánlások is mutatják, mennyire fontosnak tartják egyes országok, hogy a magyar gyerekek tanuljanak a nemváltásról és a születési nemtől eltérő genderidentitásokról. Luxemburg például azt követeli, hazánk biztosítsa, hogy „minden tankönyv és egyéb tananyag tárgyilagos módon foglalkozzon a szexuális irányultsággal és a genderidentitással”.

Portugália sürgeti, hogy dolgozzunk ki „nemzeti cselekvési tervet a szexuális irányultságon és genderidentitáson alapuló megkülönböztetés leküzdésére. Népszerűsítsenek figyelemfelkeltő kampányokat a leszbikus, meleg, biszexuális, transzgender és interszex személyekkel szembeni stigmatizáció és zaklatás leküzdése érdekében.” Izland szorgalmazza, hogy garantáljuk „a gyermekek átfogó szexuális oktatáshoz való jogát, beleértve a szexuális irányultság, a nemi identitás és a szexuális jellemzők teljes sokféleségét.”

Emellett tiltakoznak a gyermekvédelmi törvényünk ellen, anélkül, hogy alátámasztanák, hogy jogszabályaink valóban jogsértőek lennének (vagy egyáltalán ismernék a törvényt). Spanyolország követeli, hogy helyezzük hatályon kívül a „pedofíliaellenes törvény” azon cikkelyeit, amelyek tiltják a születési nemtől eltérő genderidentitás, a nemváltás és a homoszexualitás bemutatását.

Ausztria is visszavonatná a jogszabályt, „amely szexuális irányultságuk és nemi identitásuk alapján bélyegez meg és diszkriminál személyeket, és elfogadhatatlan kapcsolatokat teremt a homoszexualitás és a pedofília között.” Hasonlóképpen kardoskodik Norvégia vagy Ausztrália is. Még Mexikó is sürgeti, hogy „reformáljuk meg a jogszabályt, amely megtagadja a nemváltás jogi elismeréséhez való jogot” – szót sem ejtve arról, hogy a törvény csupán a gyermekekre vonatkozóan állít fel korlátokat.

A népszavazásra szükség van, hogy erős felhatalmazást adjunk a kormánynak ezen felsorolt pontok elutasítására, illetve megelőzzük, hogy a jövőben bármely más kormány gyermekeinket károsan érintő LMBTQ-irányvonalú törvényeket hozzon – hangsúlyozza a CitizenGO.

Kapcsolódó írásaink

A gyermekvédelmi törvényt támadják

Ā„Ilyen típusú durva beavatkozás belügyekbe az Európai Bíróság részéről még soha nem történt" – hívta fel a figyelmet ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője a Faktumban.