Külföld

„Vád alatt a Biblia” – szimpátiatüntetés Budapesten

Magyarországon is kiállnak Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter mellett, aki ellen azért emeltek vádat hazájában, mert a közösségi médiában bibliai idézeteket osztott meg, amelyek az államügyészség állítása szerint kisebbség elleni gyűlöletkeltésre voltak alkalmasak.

„Vád alatt a Biblia” – szimpátiatüntetés Budapesten
Päivi Räsänen finn belügyminiszter
Fotó: AFP

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a héten közleményben állt ki Räsänen mellett. „Visszautasítjuk, hogy szabadságvesztéssel fenyegetve meghurcolják Räsänen asszonyt, mert kiáll a Biblia igazsága mellett, mert kiáll keresztény meggyőződése mellett” – hangsúlyozták. A KDNP szerint keresztényüldözésnek minősül, ha „a Biblia idézeten alapuló hitet Finnország, vagy bármely más EU-tagállam kriminalizálja”.

Päivi Räsänen korábban lapunknak úgy fogalmazott: „lehetetlenség elfogadni, hogy a klasszikus keresztény nézetek és a felekezetek többségében elfogadott tanok törvénytelenné váljanak. Sajnálatos, hogy az egyházak is minden vitát kizárva a kereszténységgel szembemenő, erősen liberális álláspontokat fogadtak el, és támogatták az LMBTQ-aktivizmust”.

A volt finn belügyminiszter melletti szimpátiatüntetést vasárnap 14 órakor tartják Budapesten, a finn nagykövetség előtt (1118 Kelenhegyi út 16/A). A részletekről a megmozdulás Facebook-eseményénél lehet tájékozódni.

Kapcsolódó írásaink

A fiatalok félnek felvállalni hitüket

ĀGyűlöletbeszéd lett az evangéliumból, mondta a lapunknak adott exkluzív interjúban Paivi Rasanen finn képviselő, akit emiatt a vádlottak padjára ültettek