Külföld

„Lelkiismereti szabadságot és szabad vallásgyakorlást Finnországban!”

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) lelkiismereti szabadságot és szabad vallásgyakorlást követel Finnországban az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

„Lelkiismereti szabadságot és szabad vallásgyakorlást Finnországban!”
Képünk illusztráció
Fotó: Pixbay

A kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre által jegyzett közleményben kiemelték: a magyar kereszténydemokraták kiállnak Paivi Rasanen mellett, akit bibliai idézete miatt most börtönnel fenyegetnek.

Elfogadhatatlannak tartják azt, ami most a finn parlamenti képviselővel szemben „büntetőeljárás címen a finn bíróság előtt folyik”. „Ez maga a liberális diktatúra” - írták.

A KDNP visszautasítja, hogy a Biblia-idézeten alapuló hitet Finnország vagy bármely más EU-tagállam kriminalizálja, „ez ugyanis már maga a keresztényüldözés” - jelentették ki.

Szintén visszautasítják, hogy szabadságvesztéssel fenyegetve meghurcolják Rasanen asszonyt, mert kiáll a Biblia igazsága és keresztény meggyőződése mellett, valamint azt is, hogy a Nyugat és benne Finnország azt a volt kommunista doktrínát alkalmazza, mely szerint a Biblia igazságait tiltani és üldözni kell. Hangsúlyozták: visszautasítják ezt az „őrült narratívát”, mely odavezet, hogy tiltani fogják a Bibliát és magát a kereszténységet.

„Önök pár éve még csak a keresztény gyökereket tagadták - mikor az EU alaptörvényének vitájáról volt szó -, ma pedig már ott tartanak, hogy a kereszténységet tagadják” - fogalmaztak, hozzátéve, hogy „az Írás szerint, az az ország, amelyik magával meghasonlik, az elpusztul”.

Kapcsolódó írásaink