Külföld

Hollandiában már négyéves kortól elkezdik a gyermekek szexuális nevelését

Hollandiában a gyermekek szexuális nevelését már négyéves kortól elkezdik, és minden korosztály számára különböző módon oktatják – erről ír a Dutchreview az egyik cikkében. Az oktatásokon nyíltan beszélnek a diákokkal a gender-identitásról és a homoszexualitásról is. Az újság szerint a kisgyerekek hamar megtanulják, hogy „tökéletesen természetes, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást". A szülők, ha akarnának, sem tehetnének ellene semmit, az állami óvodákban és iskolákban ez kötelező nevelési feladat.

Hollandiában már négyéves kortól elkezdik a gyermekek szexuális nevelését
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Hollandiában a gyermekeket már kiskoruktól kezdve megtanítják arra, hogy a szex a másokkal és az önmagukkal való kapcsolatokról szól. Mégpedig az állami intézményekben - így az óvodákban is. A Dutchreview egyik cikkében arról ír, hogy négyéves koruktól a holland óvodákban, majd iskolákban minden gyermek részt vesz a korának megfelelő szexuális oktatásban. Arra nevelik őket, hogy tökéletesen természetes az, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást.

A holland szexuális nevelés olyan témákat is tartalmaz, mint a gender-identitás és a homoszexualitás, ezeken az órákon egyetlen szexszel kapcsolatos téma sem tabu, különösen a valamivel magasabb évfolyamokon, ahol nem szokatlan, hogy olyan témákról beszélnek, mint a maszturbáció és az orális szex.

Hazánkban is próbálkoznak propagandával az LMBTQ-szervezetek

A Norvég Alap által támogatott civil szervezetek 2013-ban és 2014-ben csaknem húsz oktatási intézményben több tucat LMBTQ-érzékenyítő foglalkozást szerveztek, a Labrisz Leszbikus Egyesület szerint mintegy ezer fiatalt érve el ezzel - számolt be nemrég a lapunk róla. A Labrisz a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával tartott Melegség és megismerés fantázia­című foglalkozásokat, amit ők maguk a pályázati anyagukban „innovatív, érzékenyítő iskolai programként” definiáltak.

Bécsben próbababával világosítottak fel kisgyermekeket

Ahogy beszámoltunk róla egy bécsi iskolákban bevezetett szexuális oktatás keretében tavaly májusban kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülés részleteit az egyik intézmény tanárnője, aki szemléltetésként egy női próbababát használt. A gyerekeket sokkoló óra sajtóvisszhangja miatt a bécsi politikai vezetés ugyan vizsgálatot ígért, de az év végéig sem történt érdemi lépés, ezért petíciót indítottak civilek a szexuális nevelés alapjainak megreformálásáért, a szigorúbb szabályozásért.

A Soros-hálózat a gyermekvédelmi népszavazást támadja

Miközben a baloldal igyekszik elhitetni, hogy hazánkban az LMBTQI-propaganda álprobléma, tavaly egy gimnáziumban a szülők értesítése nélkül tartott érzékenyítő programot egy transzvesztita előadó. Most érvénytelen szavazásra buzdítanak Soros civiljei - írta meg lapunk.

Miután Áder János köztársasági elnök kedden bejelentette, hogy a gyermekvédelmi népszavazás az országgyűlési választásokkal egy napon, április 3-án lesz, több, jellemzően a Soros György alapítványai által támogatott LMBTQI-, illetve „jogvédő” civil szervezet arra szólította fel szimpatizánsait, szavazzanak majd érvénytelenül a referendumon – például ikszeljék be az igen és a nem karikát is minden kérdésnél. Közleményükben a népszavazást gyűlöletkeltőnek, aljasnak, a nemi kisebbségeket kiközösítőnek nevezik, azt állítják, sérti az LMBTQI-emberek méltóságát.

A gyermekvédelmi népszavazás kérdései:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? 

Kapcsolódó írásaink