Belföld

Próbababával világosítottak fel kisgyermekeket

Egy bécsi iskolában nemrég 6–10 éves kislányokkal az ujjaik használatát gyakoroltatták

Tavaly májusban az egyik bécsi iskola tanárnője egy női bábuval „világosította” fel a szexualitás legapróbb részleteiről az oktatási intézmény legifjabb tanulóit. A kislányok a tanóra keretein belül még „ujjaikat” is használhatták a női próbababán. A városvezetés vizsgálatot indított.

Próbababával világosítottak fel kisgyermekeket
Ilyen jelenetekre számíthatunk, ha utat kap az LMBTQ-ideológia
Fotó: Hollik István Facebook-oldala

A Kronen Zeitung tavaly nyári tudósítása szerint nagyon felzaklatta a gyerekeket egy szexuá­lis felvilágosító oktatás az egyik bécsi iskolában. Az oktató egy női próbababát használva explicit módon magyarázta 6–10 éveseknek, „mit lehet csinálni”. Az oktató emellett olyanokat is mondott a gyerekeknek, hogy „a lányok használhatják az ujjaikat is”. A gyerekek egy részét felzaklatták a hallottak, szégyellték magukat.

Egy kisfiú azt mondta a tanárnak, nem akarja mindezt végighallgatni, erre azt a választ kapta, hogy muszáj lesz. A szülei ezt követően kivették az iskolából. A gyerek szülei azt mondták a lapnak, jobb lesz, ha a fiuk más iskolába megy.

A Kronen Zeitung tavaly július 26-i címlapja: bal oldalon lent látható a szóban forgó cikk kiajánlója
A Kronen Zeitung tavaly július 26-i címlapja: bal oldalon lent látható a szóban forgó cikk kiajánlója 
"A szexuális oktatás megzavarja a gyermekeket" címmel
Fotó: Kronen Zeitung

Hozzátették, az órának máris megvolt a következménye: a fiukhoz átjött játszani az egyik fiú osztálytársa, mint korábban sokszor, ám ezúttal megpróbálta lehúzni a tízéves lányuk nadrágját.

Az apa az újságnak elmondta, az oktatáson arról is szó esett, hogy óvszert kell használni, ha nem akarnak kisbabát, amit érthetetlennek tartott, hiszen a gyerekek nem tudnak mit kezdeni ezekkel a dolgokkal, túl fiatalok hozzá.

Peter Stippl, az osztrák Pszichoterápiai Szövetség elnöke teljesen elhibázottnak nevezte a felvilágosító órát. Mint a Kronen Zeitungnak elmondta, ezzel csak megijesztik a gyerekeket, sérül a természetes szégyenküszöbük.

A szexuális felvilágosító óráknak mindig illeszkedniük kell a gyerekek korához és fejlettségéhez. A pszichológus bízik benne, hogy a szülőket is bevonják az ilyen órák kialakításába, és éberségre intett. A városvezetés ezek után vizsgálatot indított.

Emlékezetes, hogy hazánkban is sor került hasonló akcióra. A Labrisz Leszbikus Egyesület a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével 44 alkalommal tartott „Melegség és megismerés” foglalkozásokat 2013–14-ben, összesen 19 intézményben, amellyel több mint ezer fiatalt ért el.

A Magyar LMBT Szövetség 2012-es beszámolójában ez olvasható: „2012 októberében véleményeztük a NAT alapján készített, rendkívül részletes (több ezer oldalas) kerettanterveket is. Ez a tervezet szintén nem ejtett egy szót sem a szexuális irányultság és nemi identitás témáiról. A NAT vitája során kifejtett véleményünkkel összhangban itt is törekedtünk rá, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre a különböző tantárgyak tantervében hangsúlyosan jelenjen meg.”

Emellett a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban a szülők értesítése nélkül rendeztek érzékenyítő programokat, amelyeken egy transzvesztita is előadást tartott, „élettörténetét és gondolatait” mondta el. A részvétel állítólag kötelező volt.

Miután Áder János köztársasági elnök a napokban bejelentette, hogy a gyermekvédelmi népszavazás az országgyűlési választásokkal egy napon, április 3-án lesz, több, jellemzően a Soros György alapítványai által támogatott LMBTQ-, illetve „jogvédő” civil szervezet arra szólította fel szimpatizánsait, szavazzanak majd érvénytelenül a referendumon. Közleményükben a népszavazást gyűlöletkeltőnek, aljasnak, a nemi kisebbségeket kiközösítőnek nevezik, azt állítják, sérti az LMBTQ-emberek méltóságát. Az érvénytelen szavazat szerintük a garancia arra, hogy „Magyarországon mindannyian biztonságban és egyenlőségben élhessünk”.

A gyermekvédelmi népszavazás kérdései:

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Kapcsolódó írásaink

Érzékenyítés az iskolákban

ĀA baloldal elismerte, hogy kiállnak az LMBTQ-aktivisták mellett, akik bevinnék az oktatási intézményekbe a szexuális propagandát. Nem hagyjuk! – hangoztatta Hollik István