Belföld

Érzékenyítés az iskolákban

A baloldal elismerte, hogy kiállnak az LMBTQ-aktivisták mellett, akik bevinnék az oktatási intézményekbe a szexuális propagandát. Nem hagyjuk! – hangoztatta Hollik István

Nem igaz, hogy hazánkban nem próbálkoznak propagandával az LMBTQ-szervezetek, sőt több oktatási intézményben már szerveztek is foglalkozásokat a Melegség és megismerés program keretében. Kiderült az is, hogy a baloldal támogatná ezt a tevékenységet.

Érzékenyítés az iskolákban
Demonstráció a gyerekeknek szóló propagandakiadványért
Fotó: A Labrisz Egyesület Facebook-o

A Norvég Alap által támogatott civil szervezetek 2013-ban és 2014-ben csaknem húsz oktatási intézményben több tucat LMBTQ-érzékenyítő foglalkozást szerveztek, a Labrisz Leszbikus Egyesület szerint mintegy ezer fiatalt érve el ezzel. A Labrisz a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával tartott Melegség és megismerés fantázia­című foglalkozásokat, amit ők maguk a pályázati anyagukban „innovatív, érzékenyítő iskolai programként” definiáltak.

A program a leírás szerint négy konkrét célt tűzött ki maga elé, kifejezetten iskolai foglalkozások keretei között. Ilyen a középiskolákban, felsőoktatásban, illetve vidéken működő LMBTQ-csoportosulások megerősítése, a Melegség és megismerés program továbbfejlesztése és kapacitásának növelése, tapasztalatcsere más kisebbségi csoportok érdekvédelmével foglalkozó civil szervezetekkel, valamint az önkéntesség tematizálása, népszerűsítése a művészet eszközeivel.

Mindezek alapján egyértelmű, hogy az LMBTQ-propaganda már 2013-tól konkrétan jelen volt egyes iskolákban, még maga a „népszerűsítés” kifejezés is szerepel a szövegben, éppen az a szó, amit az utóbbi hónapokban a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseire reagálva többször és többféleképpen is próbáltak eltagadni vagy nevetségessé tenni a liberális szervezetek. Szintén a Melegség és megismerés projektleírásában szerepel a kapcsolatrendszer bővítése, kiterjesztése a térben és a társadalomban, nem utolsósorban pedig ehhez civilek bevonásával, sőt a vidéki iskolák tanárainak „érzékenyítésével” kívánnak közelebb kerülni.

A többszörös mismásolás ellenére mindehhez a baloldali összefogás is asszisztál. Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja az ATV vendégeként a minap megerősítette, hogy a baloldali pártok már megállapodtak abban: beengednék az iskolákba az LMBTQ-propagandát. Az egyik műsorvezető ugyanis megkérdezte, igaz-e, hogy olyan szakpolitikai javaslatokat emel be az ellenzék ebben a témakörben, amelyek értelmében például a megfelelő szexuális felvilágosítást biztosítanák az iskolákban, érzékenyítenék a pedagógusokat, emellett biztosítanák a nem- és névváltoztatás jogát a transzneműek számára, egészségügyi szakembereknek pedig az érzékenyítő programokat. Ráczné Földi Judit erre azt mondta: „Hát azt gondolom, hogy az ellenzéki pártok közösen kiálltak már ezek mellett a jogok mellett.”

Erre reagálva Hollik István, a Fi­desz–KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a baloldal elismerte, hogy kiállnak az LMBTQ-­aktivisták mellett, akik az iskolákba vinnék be a szexuális propagandát. „Nem hagyjuk, ezért van szükség
a gyermekvédelmi népszavazásra” – szögezte le Hollik.

Amint azt lapunk megírta, a Magyar LMBT Szövetség már 2012-ben követelte, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre jelenjen meg a tantárgyak tanterveiben, és öt évre szóló stratégiai tervet fogadtak el. Ezek egyike volt az LMBTQ-témák fokozottabb megjelenítése a köz-, illetve felsőoktatásban, de szerepel köztük a nemváltás jogi, intézményi és finanszírozási feltételeinek javítása is – vagyis éppen az, amire jelenleg a gyermekvédelmi törvény, valamint az áprilisi népszavazás irányul.

A Melegség és megismerés foglalkozásokat (MM órákat) 2013 októberétől 2014 végéig tartották meg: összesen 19 intézményben 44 foglalkozást tartottak a szervezők, akik a programmal több mint ezer fiatalt értek el.
Magyarországon évente összesen 40-50 ilyen jellegű foglalkozásra került eddig sor, tehát a magyar emberek nem igazán érdeklődtek iránta, annak ellenére, hogy lett volna rá lehetőségük.

A Melegség és megismerés annak szerzői szerint egyfajta érzékenyítésnek nevezi magát, amelynek célja, hogy „a program újult erővel dolgozzon a saját erőforrásainak növelésén és a megfelelő marketingjén (!), hogy minél több helyre eljusson” – derül ki a Labrisz Leszbikus Egyesület egyik pályázatának szövegéből.

A program annak alkotói szerint a toleranciát hivatott elősegíteni, holott szinte megbélyegzi azokat, akik nem tagjai valamilyen LMBTQ-közösségnek. Egyenlőséget kíván, miközben „egyenlőbbségre” vágyik, azáltal, hogy olyan „civil” szervezetekre támaszkodik, melyek célja már önmagában a programmal is az, hogy felforgassák a családok hétköznapi életterét. Arról nem is beszélve, hogy egy gyermek esetleges kirekesztését társai körében is erre vezetnék vissza.

Nem derül ki egyértelműen, hogy a pályázat az önkéntesek számának és a kapacitás növelésének hangsúlyozásával pontosan mire is gondol, de a téma reklámozására is felkaphatjuk a fejünk. Reményeink szerint nem egyfajta LMBTQ-divatot igyekszenek megteremteni, méghozzá olyan fiatal és fogékony fiatalok körében, akiknek felnevelése, akik értékrendjének meghatározása, első sorban szüleik feladata.

Magyarország Kormánya az április 3-i országgyűlési választással egy napra írta ki a gyermekvédelmi népszavazást.

A gyermekvédelmi népszavazás kérdései:

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A jobboldali magyar kormány tehát a magyar emberekre, a választókra bízza, hogy eldöntsék, mit gondolnak az iskolákba betörni igyekvő LMBTQ-propaganda képviselőiről.

Ahogyan azt is rájuk bízzák, hogy eldöntsék, ők maguk szeretnének leülni gyermekeikkel és megbeszélni, megválaszolni esetleges kérdéseiket, mint egy hagyományos értékeket valló magyar család esetében, vagy esetleg hagyják, hogy az úgynevezett „civil” szervezeteket képviselő, LMBTQ-propagandát terjesztő, számukra ismeretlen személyek beszéljenek kiskorú gyermekeikkel, például a nemátalakító műtétekről.

Azt, hogy a Melegség és megismerés program az LMBTQ-propaganda mellett tette le a voksát, mi sem támasztja alá jobban, hogy honlapjukon is elérhetőek egyes információk, melyeket konkrétan kiskorú gyermekeknek fogalmaztak meg.

Kapcsolódó írásaink