Külföld

Bevándorló gyökerű fiatalokat állítottak elő

Tizennyolc külföldi és bevándorló gyökerű és olasz állampolgárságú fiatal, közöttük három kiskorú otthonában tartottak házkutatást, miután a szilveszter éjszaka a milánói Dóm-téren elkövetett csoportos szexuális erőszak gyanúsítottjaiként azonosították őket - közölte a milánói ügyészség kedden.

Bevándorló gyökerű fiatalokat állítottak elő
Így hömpölyögtek az olasz városokban élők a szigorításokat megelőző napon
Fotó: AFP/Vincenzo Pinto

A fiatalok ellen súlyos testi sértés, valamint rablás vádjával is vizsgálat indult.

Külföldi, vagy észak-afrikai származású, és olasz állampolgársággal rendelkező személyekről van szó, a legfiatalabb közöttük 15 éves, a legidősebb 21. Hárman tizennyolc év alattiak, ezért a milánói ügyészség elrendelte házkutatáshoz a milánói kiskorúak bírósága engedélyére is szükséges volt.

A milánói rendőrség és a torinói idegenrendészet munkatársai végezte házkutatások felvételeit az olasz sajtó is közölte. A felvételeken látható az a piros dzseki is, mely többször szerepel a december 31-én éjszaka a milánói Dóm-téren készített amatőr videó-felvételeken.

A fiatalokat a közösségi oldalakon is közölt felvételek alapján, valamint az utcai hatósági térkamerák arcfelismerő programjaival azonosították. Sajtóinformációk szerint néhányan közülük büntetett előéletűek.

A nyomozást vezető milánói ügyészség hétfőn közölte, hogy az áldozatok száma kilencre emelkedett. Fiatal nőkről van szó, közöttük van két német turista is. Ők a hazatérésük után, Németországban tettek feljelentést január első napjaiban.

Az áldozatok az év utolsó éjszakáját a milánói Dóm-téren akarták tölteni az ünneplő tömeggel. Beszámolók szerint egy tizenöt-harminc fős, arabul is beszélő férfiakból álló csoport támadta meg őket. Az egyik áldozat azt állította, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik.

Az a 19 éves olasz egyetemista lány, akiről az interneten terjedt felvételek is láthatók, hétfő este egy olasz televíziós műsorban számolt be a történtekről. Úgy emlékezett vissza, hogy barátnőjével körbevették, fogdosták egész testét, melltartóját letépték, és majdnem teljesen le is vetkőztették. Hozzátette, az mentette meg, hogy szoknyája alatt a hideg miatt nadrágot viselt. Többször a földre esett, attól félt, agyon is tapossák. A felvételeken jól látszik, hogy a lány, miután ki tudott szabadulni támadói gyűrűjéből, a milánói Dóm-téren barátnőjével zokogva számolt be a rendőröknek a történtekről.

Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt korábban többször is ostobának nevezte a bevándorlást ellenzőket. Gyurcsány Ferenc kapitánya amellett, hogy a migráció mellett áll, továbbra is támadja a magyar emberek életét segítő jobboldali intézkedéseket, mint például a rezsicsökkentést, a minimálbért, a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, a nyugdíjak emelését, a 13. havi nyugdíj visszavezetését és a nyugdíjprémiumot. Legutóbb a vizitdíj bevezetésének támogatásáról is beszélt, aminek ő nem látja akadályát. 

Azt pedig Niedermüller Péter jelentette ki hétfőn egy tévéműsorban, hogy a kerítés megléte szerinte morálisan tarthatatlan. A baloldal tehát a magyar emberekkel szemben egyértelműen a migránsok mellett áll.

Kapcsolódó írásaink