Külföld

Sargentini ismét Magyarországot támadja

Újra Magyarországgal foglalkozik Judith Sargentini, volt uniós képviselő, aki ezúttal a magyar baloldal hamis üzenetei alapján közösségi oldalán éltette az Index-Momentum tüntetést. Bár Sargentini állítása szerint vissszavonult az európai politikától, ennek ellenére Magyarország támadását nem hagyta abba.

Sargentini ismét Magyarországot támadja
Judith Sargentini, volt uniós képviselő
Fotó: MH

A zöldpárti politikus korábban a nevét adta a Magyarország megbüntetése céljából elkészített, hazug jelentéshez, most pedig egy magáncég belügyeibe szólna bele – írja az Origo.

A holland zöldpárti politikus tökéletesen elsajátítva a magyar baloldal hazugságait, közösségi oldalán éltette az Index-Momentum tüntetést, és annak résztvevőit.

Többek között olyan nevetséges hazugságokat írt, hogy a miniszterelnök barátai átvették a szerkesztőség felett az irányítást, és eltávolították „a hatalommal szemben kritikus főszerkesztőt”.

Objektum doboz

Mint azt korábbi cikkünkben is megírtuk, a teljesen abszurd állításokat az Index alapítványi elnöke is cáfolta egy rádióinterjúban, hogy nem érte külső behatás a szerkesztőséget. 

„Teljesen elképzelhetetlen, hogy a Fidesz keze van az Index szétesésében” - fogalmazott a Bodolai László, a portált tulajdonoló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A lapot több mint három éve irányító vezető szerint az általa üzleti titkok kiszivárogtatása miatt menesztett főszerkesztő magas rangú baloldali politikusokkal egyeztetve robbantotta szét a lapját.

Kapcsolódó írásaink