Belföld

Nyomozás indulhat az Index kirúgott főszerkesztője ellen

A közérdekű bejelentéseiről ismert közéleti szereplő, Tényi István az Index körüli történések kapcsán üzleti titok megsértésének gyanúja miatt tett feljelentést a IX. kerületi ügyészségen.

Nyomozás indulhat az Index kirúgott főszerkesztője ellen
Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője a portált tulajdonló alapítvány vezetője szerint baloldali politikusokkal együttműködve szándékosan verte szét a lapot
Fotó: ATV

Tényi István a feljelentését több, a témában megjelent sajtóhírre alapozza.

Beadványában Tényi kifejtette: bizonyítottság esetén az ügyben felmerülhet az üzleti titok megsértése bűntett gyanúja, egyúttal indítványozta, hogy az ügyben a tényállás tisztázása érdekében az ügyészség rendeljen el feljelentéskiegészítést, s szükség esetén rendeljék el a nyomozás megindítását - írta meg a Magyar Nemzet.

Egy nemrégiben nyilvánosságra került Facebook-bejegyzésben Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője arról írt, hogy a portál azóta kirúgott főszerkesztője, Dull Szabolcs baloldali politikusokkal egyezkedve szétverte a lapot.

Dull Szabolcsról azóta kiderült, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen tárgyalt különböző baloldali politikusokkal, köztük Gyurcsányné Dobrev Klárával, mégpedig egy olyan telefonszámon, ami a Gyurcsány-család tulajdonában lévő Altushoz köthető. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó írásaink