Életmód
Meddig áll el a maradék a hűtőben?
Sok étel már néhány nap után is veszélyes lehet

A tészta, rizs, krumpli, levesek, húsételek vagy zöldségek – még hűtőben tárolva is – csak korlátozott ideig maradnak biztonságosan fogyaszthatók.
A helyes tárolás kulcsa a gyors lehűtés, a megfelelő hőmérsékleten tartás, és az, hogy újramelegítéskor az étel elérje legalább a 70 °C-ot legalább két percen át. Külön figyelmet érdemelnek a nitráttartalmú zöldségek, mint a spenót vagy a cékla, amelyek különösen kisgyermekek esetében lehetnek veszélyesek, írta a Fitforfun.
A fő szabály: ha nem tudjuk pár napon belül elfogyasztani, inkább fagyasszuk le az ételt. Ezzel nemcsak az egészségünket védjük, de az élelmiszerpazarlást is csökkenthetjük.