Életmód
Mi történik, ha folyamatosan napraforgómagot eszünk?
Orvosi aggodalmak

A sült magvak sok sót és növényi olajat tartalmaznak, míg a hőkezelés miatt kevés hasznos anyag marad vissza. Egy ilyen termék hozzájárul a túlzott súlygyarapodáshoz, mivel nehéz szabályozni a fogyasztását, és 100 gramm körülbelül 600 kcal-t tartalmaz.
Az orvos szerint a kadmium, egy nehézfém és mérgező elem, gyakran megtalálható a sült magvakban. Felhalmozódik a szervezetben, és különféle betegségeket okozhat: csökkentheti a vesefunkciót, eltávolíthatja a kalciumot a csontokból, növelheti a csontritkulás és a reproduktív zavarok kockázatát férfiaknál és nőknél.
Ezenkívül a szakember megjegyezte, hogy az időben nem cserélt olajban sütött magvak rákkeltő anyagokkal való telítődéséhez vezetnek, ami később számos betegséget, köztük rákot is kiválthat.
Ha nehéz lemondani a magvakról, a fogyasztásukat legalább minimálisra kell csökkenteni – tette hozzá az orvos.