Életmód
Hogyan lehet megkülönböztetni az igazi mézet a hamisítványtól
A mézgyűjtési szezon javában zajlik, és sokan készítenek tartalékot ebből az egészséges finomságból a télre

A táplálkozási szakértő szerint méz vásárlásakor a következő paraméterekre kell figyelni - írja a Championat.com.
— Összetétel és csomagolás. A címkén fel kell tüntetni a gyártót, a származási országot és a csomagolás dátumát. Az igazi méz virágnektárból készül, nem szirupból. A csomagolásnak légmentesen záródónak kell lennie – üvegből vagy műanyagból.
– Textúra és aroma. A természetes méz konzisztenciája nem egyenletes (folyékony vagy sűrű), és élénk virágillata van. Túl egyenletes textúra vagy kémiai szag a hamisítás jele.
– Íz és viszkozitás. A minőségi méz íze fokozatosan bontakozik ki, hosszú utóízzel. Ha a termék egyszerűen émelyítően édes, vagy az eladó összes üvegének íze azonos, akkor valószínűleg adalékanyagokat tartalmaz.
— Oldhatóság. A természetes méz lassan oldódik vízben, üledéket hagyva az alján. Ha keveréskor hab keletkezik, akkor hamis.