Életmód
Mi a különbség a hagyományos joghurt és a görög joghurt között?
A joghurtot tejből nyerik élő baktériumok hozzáadásával

Ezek a termékek textúrájukban, összetételükben és a szervezetre gyakorolt hatásukban különböznek.
A joghurtot tejből nyerik élő baktériumok hozzáadásával. Leggyakrabban tehéntejet használnak, ritkábban kecske-, juhtejet vagy növényi alapú analógokat.
A hagyományos joghurtot gyakorlatilag nem szűrik, míg a görög joghurt többlépcsős préselésen esik át. Ennek eredményeként sűrűbbé válik, kevesebb cukrot és szénhidrátot, de kevesebb kalciumot is tartalmaz. Ugyanakkor majdnem kétszer annyi fehérjét tartalmaz.
Mindkét termék egészséges, ha a cukrozatlan, természetes változatokat választjuk. Gazdagok fehérjében, kalciumban, foszforban, káliumban, magnéziumban, B-vitaminokban és D-vitaminban. Az adalékanyagokkal dúsított joghurtok azonban sok cukrot tartalmaznak, ami csökkenti az előnyeiket.