Életmód
Az ananászevés öt nem nyilvánvaló előnye
Nemcsak ízletes trópusi gyümölcs

Brittany Lübeck dietetikus és táplálkozási szakértő öt kevéssé ismert előnyét osztja meg a fogyasztásukkal.
Javítja az emésztést. Az ananász bromelaint tartalmaz, egy enzimet, amely segíti a fehérjék lebontását és támogatja a bélrendszer egészségét. A kutatások azt mutatják, hogy fokozhatja a hasznos baktériumok szaporodását a gyomor-bél traktusban (GI).
Csökkenti a fájdalmat és a gyulladást. A bromelain gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és enyhítheti az ízületi gyulladás, neuropátia és sportsérülések okozta fájdalmat. Segít csökkenteni a műtét utáni duzzanatot is.
Védi a májat. Állatkísérletek kimutatták, hogy az ananász csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet, ezáltal csökkentve a zsírmáj kockázatát. Azonban további kutatásokra van szükség ezen hatások megerősítéséhez emberekben.
Javítja a vérkeringést. Az ananász erősítheti az ereket, megakadályozva a koleszterin felhalmozódását az artériákban. Ez elősegíti a jobb véráramlást és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Küzd a gyulladás ellen. Laboratóriumi tesztek és rágcsálókkal végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a bromelain csökkenti a gyulladást. Ezáltal az ananász hasznos a krónikus betegségek megelőzésében.
A bromelainra allergiásoknak, a terhes és szoptató nőknek, valamint az antibiotikumot vagy vérhígítót szedőknek óvatosnak kell lenniük az ananász fogyasztásával. Túlzott fogyasztás esetén hányinger, hasmenés és fejfájás jelentkezhet.